Proiect de restaurare și valorificarea patrimoniului cultural din lemn

Complexul Muzeal „Bucovina” din Suceava va demara, în parteneriat cu o instituție omoloagă din Norvegia, un proiect de restaurare, conservare și valorificare a patrimo-niului cultural județean. Linia de finanțare lansată în acest sens de Norvegia și Lichtenstein este de 90 de milioane de euro, proiectul sucevean ridicându-se la 450 de mii de euro.
 

Potrivit directorului Constantin Emil Ursu, proiectul intitulat „Restaurarea, conservarea și valorificarea patrimoniului cultural din lemn din Bucovina – parte a patrimoniului european” se derulează după modelul celor finanțate din fonduri structurale, termenul-limită de depunere a documentației fiind 13 iunie. Printre altele, în urma obținerii finanțării, CMB va fi dotat cu aparatură modernă de restaurare, iar o serie de obiective din lemn aflate în depozitele instituției vor fi transportate în incinta Muzeului Satului de pe platforma Cetății de Scaun. Partener în cadrul proiectului este Consiliul Județean Suceava, care participă cu o cofinanțare de 82,1 mii euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: