Ziua copilului născut și a copilului nenăscut

„Fiecare copil este un dar a lui Dumnezeu!”, a spus preotul Nicodim Măndiță la conferința dedicată în special tinerelor fete ce au făcut din avort o obișnuință > Conform statisticilor, la cabinetele medicale, din 10 consultații, 4 sau 5 sunt solicitări de întreruperi de sarcină
 

Asociația ASCOR, Fundația „Sf. Martiri Brâncoveni” și Asociația culturală „Sf. Mitropolit Dosoftei” au punctat într-un mod cu totul deosebit ziua de 1 Iunie. Având ca invitați pe medicul ginecolog din Gura Humorului Elena Liliana Gemănaru, medicul chirurg Valeriu Gavrilovici și preotul Aristarch Cojocaru au organizat duminică, la Suceava, o conferință sub semnul vieții, al dreptului copiilor la viață. Medic și față bi-sericească au vorbit pe rând despre avort, un fenomen cu implicații medicale, morale și sociale prea des petrecut în ultimii ani. Medicul Liliana Gemănaru, unul dintre puținii ginecologi care nu acceptă paciente pentru avort provocat, a afirmat că practica a devenit atât de obișnuită încât femeile nu mai au din punct de vedere psihologic nici măcar simptomele cunoscute de specialiști. „Alături de complicațiile medicale, femeile care au făcut avorturi pot fi depresive, cu atacuri de panică, cu stări de furie, insomnii etc. Din păcate, aceste complicații, cele de natură psihologică, apar tot mai rar”, a declarat medicul ginecolog. În Gura Humorului, de exemplu, din 10 paciente venite la consultație la cabinetele de specialitate, 4 sau 5 au solicitări pentru întreruperile de sarcină, statisticile la nivel național fiind de speriat; cu toate metodele contraceptive existente, în România se fac anual circa 1 milion de avorturi! S-a vorbit duminică despre omul anului 2008, despre cât se mai respectă el însuși și care îi mai sunt valorile, creștine și sociale. Preotul Aristarch a fost de părere că, fără apropierea de biserică, șansele copiilor, ale tinerilor de a trăi ca oameni, de a întemeia familii, nu este posibilă o „atitudine creștină asupra iubirii”. Preotul Nicodim Măndiță a completat cu ceea ce oamenii știau de când lumea, dar în ultimii zeci de ani se pare că au uitat: „Fiecare copil este un dar a lui Dumnezeu!”. Toate discuțiile purtate duminică între organizatori și invitați s-au dorit, împreună, un mesaj către tineri în general și tinerele care se grăbesc parcă să-și trăiască prea re-pede viața. Să nu uite de bi-serică și, dacă tot s-a întâm-plat poate, astfel, să știe că avortul nu e unica soluție de a scăpa de un copil nedorit, acesta având o șansă la viață într-o familie care îl poate adopta. Acțiunea începută de 1 Iunie s-a încheiat aseară, cu un marș al vieții început la ora 19, din fața Casei Culturii, trecut pe mai multe străzi din municipiu, și sfârșit la Mănăstirea „Sf. Ioan”, unde urma ca participanții să facă o cruce din luminări aprinse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: