Să trăim bine !

Uneori sau poate adesea sau poate mai întotdeauna avem impresia că binele este cel pe care ni-l imaginăm sau cu care, eventual, ne-am obișnuit. Evenimente (pe care ulterior le numim fie definitorii, remarcabile, fie dătătoare de fiori) neprevăzute pot deschide noi orizonturi, de neimaginat, binelui. Dacă acesta nu ne este impus chiar cu forța! Să sperăm că în fața unei asemenea întâmplări ne aflăm acum, când rezultatele scrutinului popular (chiar și minor, el neaducând la urne decât cam jumătate dintre cei cu drept de vot) au consacrat noi forțe politice în conducerea administrației locale. Cei ce privesc cu circumspecție izbânda acestor forțe trebuie să accepte acest rezultat al consultării populației.
 

Dumitru TEODORESCU

Este de neimaginat că cineva va chema în stradă, “la luptă și revoltă”, pe cei care nu se împacă cu acest rezultat. Gata: vom trăi și vom vedea dacă nu cumva binele pe care ni l-au promis “ai noștri” nu va veni chiar de la cei de la care nu ne așteptăm la mai bine. Scriem aceste rânduri stimulați de un tânăr prieten aflat pe o listă a învingătorilor. L-am felicitat, a mulțumit, dar ne-a surprins cu un gând mărturisit pe cafeaua nebăută încă după noaptea albă petrecută la sediul partidului său. ”Mi-am avertizat camarazii că bucuria noastră, firească și meritată, se poate transforma ușor peste patru ani în lacrimile învinșilor noștri de acum dacă nu ne facem treaba. Sunt tânăr, dar cred că alegerile nu sunt doar concursul la care am fost martori sau părtași. Ele ne urcă pe cai și numai de noi depinde dacă acei cai vor ara, vor semăna, vor sări obstacole, vor culege roada. Caii aceia pot lenevi însă, pot mânca ovăzul degeaba sau ne pot chiar arunca din șa. Deci, dacă nu ne-om face treaba pentru care am fost aleși, la noul scrutin ni se va plânge de milă cum li se plânge altora astăzi”. Să trăim bine!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: