Noul președinte al Consiliului Județean este Gheorghe Flutur

Președintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, într-o conferință de pre-să, că a câștigat președinția CJ Suceava, estimând, potrivit numărătorii paralele efectuate de partid, că va avea cu 30.000 de voturi mai mult decât urmă-torul clasat, președintele PSD Suceava, Gavril Mîrza. Flutur a apreciat că rezultatul obținut de PD-L în județul Suceava este „o victorie foarte bună” și că, în felul acesta, județul Suceava confirmă că este de dreapta. El a mai adăugat că PD-L are în județ 23 de primari din primul tur de scrutin, iar alți 40 de candidați de primar au intrat în turul al doilea. „Este o victorie meritată a PD-L”, a afirmat președintele PD-L Suceava. Flutur a promis că va fi președintele Consiliului Județean „pe care sucevenii îl așteaptă”, apreciind că va fi de lucru „enorm”. El a spus că primul proiect pe care îl vizează este de organizare eficientă a CJ Suceava, astfel încât să facă față absorbției fondurilor europene și să realizeze cât mai multe proiecte. Totodată, Gheorghe Flutur a mai anunțat că urmează să demisioneze din funcția de senator după care își va prelua mandatul de președinte al CJ Suceava. El a arătat că locul său de senator va fi preluat de medicul Ioan Mihețiu, aflat pe lista pentru Senat a Alianței D.A. și care este membru PD-L.
 

Gheorghe FLUTUR

Potrivit rezultatelor parțiale ale BEJ Suceava după numărarea voturilor exprimate în 47 din cele 114 circumscripții electorale, Gheorghe Flutur a obținut 31.739 de voturi, reprezentând 44,7 la sută din voturi, președintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a obținut 26.221 voturi, respectiv 36,9 la sută. președintele PNL Suceava, senatorul Tiberiu Prodan a obținut 6530 voturi (9,2%), iar vicepreședintele în exercițiu al Consiliului Județean, Stela Acatrinei (PRM) a obținut 3 la sută. Pe următoarele locuri se află candidatul PNG-CD, Ghiță Ignătescu, cu 2,1 la sută, candidatul PC, Costel Ignătescu, cu 1,9 la sută, fostul deputat PNȚCD Vasile Lupu, cu 1,6 la sută și Dan Acibotăriței de la Partidul Verde cu 0,6%. Pentru Consiliul Județean PD-L a obținut cel mai bun procentaj, respectiv 40,6% din voturi. Pe locurile următoare s-au situat, în ordine, PSD cu 35,7%, PNL cu 8,6 %, PRM cu 2,6%, PC cu 2,3%, PNG cu 1,6%, preotul Cătălin Axinte – care a candidat ca independent pentru Consiliul Județean – 1,6%, PNȚCD cu 1,2%, PNDC cu 1,2%, UDMR cu 1,1%, candidatul independent Nicolai Costrâș cu 0,9%, PER cu 0,8%, PIN cu 0,7%, Forța Democrată cu 0,4%, Partidul Verde cu 0,2%, UDUR cu 0,1%, UUR cu 0,1 %. Asociația Italienilor din România – Ro. As.It a obținut 28 de voturi, iar Partidul „Pentru Patrie” 22 de voturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: