Călătorind cu XPD-ul

Sâmbătă dimineață, Suceava stația de pe Mărășești. Fac imprudența să mă urc într-un autobuz stră… vechi, cu numărul 2, ca să ajung mai repede la Burdujeni, fiindcă și-așa așteptasem prea mult să vină ceva. Urc, dar un regret nepasager mă încearcă imediat, de la primele trepidații ale motorului și după o sumară “contemplație” a interiorului mașinii. Scaune deplorabile, interior prăfuit de vechime, jeg total. Sunt întregi doar două afișe publicitare. Vechi și controlorul care dă bilete, foarte amabil de altfel, zâmbind de sub mustața căruntă ce mijea a…pensie! Mașina se te zgâlțâie din toate încheieturile.
 

Înăuntru, vreo 20 de persoane, aparent calme, care își programaseră cumpărături de sâmbătă în Bazar sau la Carrefour. O stație, două, trei. Zdrăngănitul rablei prinde note discordante, hurducăturile sunt de nesuportat pentru cei mai în vârstă. Lumea dă semne că nu mai rezistă mult în autobuzul uitat în circulație, cine știe cum. Un pensionar se ridică cu o stație înainte de destinația propusă, nemairăbdând călătoria cu rabla: “Să circule primarul cu asta”, a spus omul cu năduf, coborând. În sfârșit, mă dau jos și eu și arunc o privire la plăcuța autobuzului: XPD. Mașina pleacă mai departe, pe tabla roasă și ponosită strălucesc ochios literele siclam ale unei reclame. Romantica…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: