La spitalul câmpulungean

Autopsierea unui cadavru – imposibilă din cauză că morga a fost inundată

    > Cazul ne-a fost relatat de Constanța Bodnărescu, a cărei cumnată, decedată subit, n-a putut avea parte de autopsia cerură de polițiști nici sâmbătă și nici duminică > La Suceava, astăzi se va stabili cine a fost de vină că o femeie decedată în miez de noapte a trebuit să zacă 10 ore în salon, alături de pacienți

Cadavrul unei femei de 49 de ani, din Vatra Moldoviței, nu poate fi autopsiat din cauză că morga Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc e inundată și medicul nu poate intra acolo, ne-a informat Constanța Bodnărescu, factor poștal din Vatra Moldoviței. Femeia ne-a contactat ieri telefonic și ne-a precizat plângând că i-a decedat subit cumnata, pe 17 mai, și că “am fost obligați de poliția din sat s-o ducem la morgă, să-i facă autopsie”. “Am dus-o sâmbătă la morgă și nu avea cine să-i facă autopsie. Au pus-o în apă, era apa până la brâu și apoi au închis morga. Abia azi (n.r. – ieri, duminică) a venit un medic să-i facă autopsia, dar nu poate intra, din cauza apei, e plin de apă. Veniți să faceți o fotografie, să vedeți cum e”, ne-a precizat Constanța Bodnărescu.

 

Poate pentru că era duminică, ieri nu ne-a răspuns nimeni la telefonul spitalului menționat, ca să aflăm exact ce s-a întâmplat cu morga. Cum ploi n-au fost, bănuim că e vorba de o defecțiune la instalația de apă. Acest caz vine la câteva zile după cel petrecut la Secția Pneumoftiziologie 1, de la Spitalul Județean Suceava, unde cadavrul unei femei decedate în miez de noapte fost lăsat mai bine de 10 ore în salonul în care a murit, alături de bolnavele internate, fiindcă morga era închisă. Potrivit ultimelor date prezentate de directoarea spitalului sucevean, dr. Doina Motan Ganea, astăzi comisia de disciplină va stabili sancțiunile ce vor fi aplicate celor ce s-au făcut vinovați de situația de mai sus, care erau atunci de serviciu, în funcție de gradul de vinovăție al fiecăruia. Este vorba de dr. Claudia Bîlha, asistentele Gabriela Carmen Popovici, Angelica Țurcan și de infirmiera Elena Capră. Ancheta s-a definitivat, dar cum sancțiunile nu pot fi date pe timpul weekendului, luarea deciziei urmează a se lua luni. În urma declarațiilor date de persoanele menționate s-a concluzionat că ele se fac vinovate de neimplicarea în gestionarea evenimentului, de lipsa de comunicare dintre personalul medical din secție și medicul de gardă, ca și dintre acesta din urmă și conducerea spitalului. Urmează ca și șefa secției, dr. Maria Muha, să-și precizeze punctul de vedere, după ce se va întoarce din concediu. De asemenea, “din punct de vedere profesional, calitatea actului medical va fi analizată de către Colegiul Medicilor și OAMMR”, a precizat în raportul preliminar al cazului, dr. Motan Ganea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: