Pe scara mea

Pe toate canalele media problema repartitoarelor este dezbătută intens în aceste zile, după ce oamenii și-au pus mâinile în cap văzând ultimele facturi la încălzire, pe ianuarie. Lăsând la o parte problema eficienței acestor repartitoare, aș vrea să abordez o alta, a diferențelor dintre sume calculate pe baza citirilor raportate. Care ție, simplu locatar, îți sar în ochi ori de câte ori parcurgi lista afișată la parterul blocului. Ție și numai ție, nu administratorului, nu președintelui asociației de locatari, nu casierului sau cui ne-o mai reprezenta pe-acolo. De pildă, la mine la bloc, calculat la o suprafață de 50 mp, adică la un apartament de 3 camere, după citirile date, familia “X” are de plătit 20 lei, familia “Y” – 180 lei, familia “Z” – 205, iar familia mea 301 lei.
 

N-am comentat prea mult suma care îmi revine, fiindcă a fost foarte frig și am cam ținut repartitoarele la IV (24 grade). Dar cum să-l cred eu pe X, care n-are centrală, că a închis robinetul la calorifer ca să plătească 20 de lei noi? Nu-l cred și îl suspectez că a dat niște cifre incorecte. Sunt persoane care citesc apometrele sau repartitoarele după… buget, iar nimeni de la asociație nu se auto-sesizează. Cei care răspund de repartitoare au venit în control zilele trecute. Cine credeți că a deschis ușa? Cei care au dat corect citirea. E de înțeles că lumea e săracă și că viața ne face uneori să schimbăm zicala “mai bine sărac și cinstit” în “mai bine sărac și necinstit, dacă tot nu mă controlează nimeni”. Pe scara mea, niciunul nu e mai bogat ca altul, sunt sigură. Diferă doar modul de a privi… repartitoarele. Noi, nemulțumiții de situație, n-avem ce face, cică suntem proprietari și avem reprezentanți aleși la asociație. Care nici nu văd, nici nu aud și lucrează, vorba unui banc, după principiul “tu să crezi ce-ți spun eu!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: