Maestrul – 105

Manifestarea In memoriam Ion Irimescu, 105 ani de la naștere (1903-2008) îi va reuni miercuri, 27 februarie 2008, la Fălticeni, pe prietenii și admiratorii artistului. Manifestarea va începe, la ora 10,00, cu o sluj-bă de pomenire la Biserica Oprișeni.
 

În continuare, de la ora 11,00, la sala ,,Pictor Aurel Băeșu”, după prezentarea mesajelor și alocuțiunilor oficialităților, va avea loc un simpozion, ,,Irimescu – un clasic modern”, cu participarea I.P.S.Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, acad. Constantin Ciopraga, pictorului Dan Hatmanu, scriitorului Grigore Ilisei, prof. univ. dr. Gheorghe Macarie, criticului de artă Valentin Ciucă, prof. Gheorghe Dăscălescu, directorul Muzeului de Artă ,,Ion Irimescu”. Simpozionul va fi urmat de lansarea volumului ,,Cazabanii de la Fălticeni” de Eugen Dimitriu, Editura Lidana, Suceava, 2007, ediție îngrijită de Dumitru Teodorescu. De-spre autor și carte vor vorbi Grigore Ilisei și Dumitru Teodorescu, iar momentul va fi îm-plinit de vizionarea filmului ,,Cazabanii la Carcasonne”. În ultima parte a manifestării, va fi deschisă o expoziție ,,Ioana Nistor”, eve-niment despre care vor vorbi cunoscuta artistă plastică Cela Neamțu și prof. univ. dr. Gheor-ghe Macarie și care reprezintă, în anul în care Ioana Nistor ar fi împlinit 60 de ani – dincolo de trecătorul timp al vieții, în perenul timp al artei – admirația Ioanei Nistor pentru Maestrul Ion Irimescu și prețuirea, de către Maestru, a omului și artistului Ioana Nistor. Punctul final al manifestării îl va constitui recitalul mu-zical susținut de elevii Colegiului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: