PRM Suceava este îngrijorat de perspectiva divizării României

Organizația Județeană a PRM Suceava își manifestă îngrijorarea față de lipsa de reacție a autorităților de la București vizavi de pozițiile luate de conducerea Repu-blicii Moldova în ceea ce privește divizarea României.
 

Președintele Gheorghe Acatrinei a precizat, ieri, într-o conferință de presă, că media centrală românească a publicat o asemenea hartă de regionalizare, comuniștii de la Chișinău susținând teza separatistă a Kominternului, potrivit căreia țara noastră este ultimul imperiu din Europa, alcătuit din provincii care trebuie să se separe. Pe de altă parte – arată liderul județean PRM – există informații potrivit cărora grupuri din București, pe fondul pregătirii aniversării a 90 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, vorbesc tot mai des, și fără reținere, despre avantajele regionalizării României pe pro-vincii. Ex-senatorul Acatrinei este de părere că, la unison cu președintele Vladimir Voronin, ideologii liderului de la Moscova, Vladimir Putin, susțin că Republica Moldova ar putea să-și păstreze indepen-dența doar revenind în granițele ei din totdeauna. Liderul județean al PRM subliniază că aceștia invocă argumente legate de redese-narea noii hărți a Euro-pei, Vo-ronin voind să refacă Moldova Mare de la Nistru la Car-pați. Domnia sa mai reliefează că, în acest sens, comuniștii de la Chișinău inventează existența unei minorități moldovenești în România, care ar trebui să se alipească la Moldova-mamă. „În timp ce amenințările dinspre est la adresa României se intensifică, lansându-se un adevărat război împotriva Bucureștilor, diplomația românească și președinția dau dovadă de imo-bilism față de atacul declanșat la suveranitatea țării. Lipsa de combativitate în a-ceastă direcție este un lucru grav, integritatea teritorială a României fiind obținută cu sacrificiului fiilor acestor meleaguri milenare”, a conchis Gheorghe Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: