Prefectul, scos țap ispășitor pentru răul din județ

Prefecții din țară, întruniți la un seminar pe tematica instituțiilor europene și acce-sării fondurilor europene, au cerut clarificarea atribuțiilor pe care le au șefii instituțiilor publice desconcentrate în teritoriu. Potrivit prefectului de Suceava, Orest Onofrei, la această dată, rolul prefecților pe linia accesării fondurilor europene este incert, aceștia având atribuții doar în ceea ce privește controlul legalității în domeniu.
 

Aceasta, în contradicție cu omologii din unele țări membre ale Uniunii Europene, care avizează toate proiectele cu finanțare externă. Pe de altă parte, evidențiază dl Onofrei, în cadrul re-giunilor de dezvoltare, prefecții au statut de invitat, în ciuda faptului că Prefectura este implicată în programele de dezvoltare a județului, inclusiv din fonduri europene. „Noi nu cerem atribuții suplimentare, ci unele foarte clar delimitate și specificate. Pre-fectul nu poate fi făcut responsabil pentru lucruri în ne-regulă, dar care nu au fost prevăzute ca fiind în sarcina acestora. Prefectul este scos țap ispășitor pentru ceea ce se întâmplă rău în județ și mai puțin pentru ceea ce este bine și corect”, a subliniat Orest Onofrei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI