În ianuarie-februarie

Minirecensământ agricol

Persoanele juridice și fizice sunt obligate să furnizeze serviciilor de statistică oficială datele și informațiile solicitate, refuzul sancționându-se cu amendă cuprinsă între 1000 și 5000 lei
În perioada 10 ianuarie – 10 februarie 2008, la nivelul întregii țări va fi efectuat un minirecensământ agricol. Anunțul este făcut de directorul Direcției Județene de Statistică, Stelian Ruscior, care precizează că, în conformitate cu legislația Uniunii Europene, până la desfășurarea recensământului general agricol din 2010, statele membre trebuie să mai desfășoare o anchetă structurală, având ca perioadă de referință anul 2007. În județul Suceava vor fi cercetate selectiv 11.344 exploatații agricole, dintre care 10957 de gospodării ale populației și 387 de exploatații agricole cu personalitate juridică.
 

„Vor fi cercetate selectiv gospodării din toate municipiile, orașele și comunele județului, grupate în 223 centre de cercetare. Operatorii de teren necesari au fost selectați din rândul specialiștilor agri-coli sau a altor persoane cu studii cel puțin medii și care au cunoștințe generale de agricultură”, a spus șeful DJS. Conform domniei sale, vor fi culese informații generale privind exploatația agricolă; modul de utilizare a terenului; irigațiile; efectivele de ani-male; dezvoltarea rurală; agri-cultura ecologică; persoanele care au lucrat în agricultură etc. Persoanele juridice și fizi-ce sunt obligate să furnizeze serviciilor de statistică ofici-ală datele și informațiile soli-citate, refuzul sancționându-se cu amendă cuprinsă între 1000 și 5000 lei. Informațiile individuale înregistrate în formular sunt confidențiale și vor fi folosite numai în sco-puri statistice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: