Un vameș și 5 polițiști de frontieră suceveni, membri ai unei rețele de traficanți

Alături de alte 8 persoane, ei sunt acuzați de procurorii DIICOT de constituire în grup infracțional organizat, aderare și sprijinire a grupului infracțional organizat, contrabandă și abuz în serviciu în formă calificată
14 persoane (13 suceveni și un cetățean ucrainean), dintre care un vameș din Dornești și 5 agenți, polițiști de frontieră ai IJPF Suceava, au fost reținut ieri de polițiștii de la Crimă Organizată ai IPJ Suceava și procurorii Biroului Teritorial Suceava al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Anchetatorii aveau deja date certe cum că aceștia fac parte dintr-o rețea de traficanți de țigări, care a reușit introducerea pe teritoriul României, în anul 2007, a importante cantități de țigări, în valoare de sute de mii de euro, prin PTF Ulma, PTF Vicovu de Sus, precum și peste frontiera verde.
 

Acțiunea finală s-a desfășurat sâmbătă seară, când traficanții au fost prinși în flagrant la punctul de trecere a frontierei Ulma cu două microbuze Mercedes pline ochi cu baxuri de țigări mărcile „Ronson” și „ Saint George”, fără acte de proveniență, destinate, clar, comercializării pe piața neagră din România. Infractorii nu s-au obosit măcar să folosească vreuna din metodele specifice de camuflaj a mărfii, încercând practic să „spargă” frontiera cu țigările la vedere, în cele două microbuze, fiind găsite la control nu mai puțin 271.240 de pachete. Polițiștii și procurorii DIICOT au reușit sâmbătă seară anihilarea rețelei de traficanți după mai multe luni, timp în care au fost monitorizate transporturi ilegale și persoane din cadrul rețelei. În urma probelor și materialelor culese, s-au făcut 24 de percheziții domiciliare, după care s-au ridicat 68 de telefoane mobile și 29 de cartele telefonice, 10 unități centrale, 3 laptop-uri și un hard disc, 7 autovehicule (două Mer-cedes, două Dacia, două Mercedes bus, un jeep) și un scuter. Polițiștii n-au cotrobăit mult ca să găsească și 23.500 de pachete de țigări, 752 de pachete de cafea, 22.450 de euro, 8000 de dolari, 115.000 lei, precum și un pistol marca Walter, cu 30 de cartușe de 9 mm. S-au emis astfel 20 de mandate de aducere pentru tot atâtea persoane, care ieri au fost anchetate de procurorii DIICOT. Aceștia au propus Tribunalului Suceava arestarea vameșului, a celor 5 agenți ai poliției de Frontieră și a altor persoane implicate. Acestea sunt acuzate de constituire în grup infracțional organizat, aderare și sprijinire a grupului infracțional organizat, contrabandă și abuz în serviciu în formă calificată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: