(J)unghiuri politice

„Penibilul” MAX de la PD Suceava

Secretarul general al Organizației Municipale Suceava a PD, dl Mihai Ștefănoaia, alias MAX pentru cercul larg de prieteni, mai ales cei din Bazarul Suceava, a “salutat” ieri decizia structurilor centrale ale PD de a înființa, alături de PLD, un nou partid – PDL. Domnia sa, alături de alți doi membri ai PD Suceava, vicepreședinții Mugur Corlățan și Cătălin Popescu, nu a făcut altceva, timp de aproximativ 30 de minute, decât să „salute” decizia luată la București.
 

Dl Ștefănoaia a mai avut, înainte de „salut” și un discurs anti-PSD Suceava și anti-Mîrza, dovedind încă odată, dacă mai era cazul, că este încă tributar unor tare politice și că nu se poate desprinde de o temă de mult expirată, cea a faptului că PSD ar fi continuatorul PCR-ului. MAX, care face politică de puțină vreme, a uitat că până în 2006 PD a făcut parte din Internaționala Socialistă și că se bătea de la egal la egal cu PSD pentru răspunsul corect la întrebarea cine deține licența pentru termenul de socialist. În anul 2006 PD s-a decis că nu mai este socialist și că foarte bine i-ar prinde doctrina populară, dacă se poate spune că Popularii Europeni au o doctrină anume, și a basculat urgent pe dreapta eșichierului politic. Fără să dea prea multe explicații și fără să fi fost consultate, în realitate, organizațiile din teritoriu. Dar asta dlui MAX e posibil să-i fi scăpat din vedere. Ce nu i-a scăpat însă a fost ordinul lui Traian Băsescu, că cele două partide păstorite de el, PD și PLD, trebuie să fuzioneze și să creeze un partid mare și puternic. Deci, dl MAX a decis că e momentul să anunțe că organizația municipală Suceava „salută” decizia de creare a PDL și că toți din PD Suceava stau drepți în fața ordinului venit de la centru. MAX nu a fost în stare, preț de o conferință de presă, să spună altceva decât că PD Suceava a avut rezultate deosebite, dar că se înclină în fața deciziilor de la centru. Cu alte cuvinte, dl MAX a spus adio declarațiilor de până acum ce vizau reforma clasei politice și a PD-ului în general și s-a aliniat corului de salutiști la adresa deciziei președintelui. Nimic mai mult. De altfel, toate declarațiile secretarului general al PD Suceava și așa-zisele sale editoriale din perioada de campanie nu au fost altceva decât ecouri la scară redusă ale declarațiilor lui Traian Băsescu. De aia nu mă miră că nu mai are nici un fel de replică la ce se întâmplă în țară cu PD și mai ales la ce se prefigurează a se petrece la Suceava, unde PLD-iștii sunt pregătiți să preia cuțitul și furculița de la PD-iști și să-i lase pe aceștia cu gustul dulce-acrișor al unor rezultate obținute și al unor eforturi fără precedent, pe care nimeni nu le mai ia în calcul. Pentru MAX lucrurile se vor complica în perioada următoare, însă acesta e un alt subiect, mult mai spumos.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: