„Acces civilizat la medicamente”

Anul acesta, suma alocată este cu 30% superioară celei din 2006
În 2007, bugetul alocat sistemului sucevean de asigurări sociale de sănătate se ridică la 202,6 milioane de lei, la rectificativul din luna septembrie fiind operată o suplimentare cu 20 milioane lei.
 

Potrivit unei informări a Casei Județene de Asigură-ri Sociale de Sănătate, bugetul este cu 45% mai mare decât cel de anul trecut și cu 66% comparativ cu alocările din 2005. Circumstanțele menționate au permis Casei, prin intermediul celor 94 de farmacii aflate sub contract, „să asigure eliberarea con-tinuă, pe tot parcursul lunii, a medicamentelor compensate și gratuite”. În materialul semnat de președintele director general al instituției, Cristina Iordăchel, se arată că în acest sens au fost diponibilizate 43,5 milioane lei. Suma este cu 30% superioară celei din 2006, însemnând o medie luna de 3,6 milioane lei. „Astfel, s-a asigurat accesul în mod civilizat la medicamente”, se precizează în informarea citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: