Handbal, Liga Națională

Universitatea încheie turul plecând capul în fața campioanei

Constănțenii n-au fost lei, dar l-au avut pe Stănescu în poartă
CS Universitatea Suceava a pierdut ieri, în ultima etapă a turului campionatului Ligii Naționale la handbal, în partida cu campioana HCM Constanța: 28-30. Oaspeții au plecat victorioși acasă pentru că au avut un portar excelent, pe Rudy Stănescu, și pe Toma, extrema care a marcat 9 goluri. În fața unei echipe care are la Națională nu mai puțin de 5 jucători și care până la meciul de ieri avea deja 5 victorii consecutive, s-ar putea crede că sucevenii intrau în teren fără speranța unei victorii. Într-adevăr, finalul a fost cu minus de partea gazdelor, dar înclinăm să credem că asta nu s-a întâmplat deoarece Constanța a fost de nebătut. Accidentarea lui Bibirig din finalul primei reprize a fost încă un argument pentru care sucevenii n-au reușit să țină piept mai viguros constănțenilor, absența lui resimțindu-se în mod special pe faza de apărare.
 

În prima repriză, sucevenii au dat drumul jocului frumos pe care publicul s-au obișnuit să-l vadă, s-au ținut scai de campioni, care nu au marcat ușor, nereușind să se desprin-dă la mai mult de 3 goluri diferență și asta de prin minutul 20. La handbaliștii Universității au funcționat, deopotrivă, atacul și apărarea, ultima învinsă în special de puternicul Csepreghi, care a punctat de 3 ori, Mureșan și Săulescu, de câte două ori, plus încă 3 reușite unice ale altor colegi. Constănțeanul Toma s-a mulțumit să execute ireproșabil 4 lovituri de la 7 m, având și do-uă goluri din acțiune. Până la accidentare, Bibirig s-a luptat eroic cu apărarea adversarilor, Mitrea, Chiruț, Tcaciuc, Ignat și Mădălin Țuțu reușind să rămână bine sudați și când apărau, și când atacau la semicerc. Portarii celor două formații, Pralea la suceveni și Stănescu la constănțeni, și-au făcut treaba echitabil, impre-sia generală a primelor 30 de minute, terminate 13 – 16, fiind totuși cea a unui joc echilibrat, iar pentru suceveni, că „se poate”. Buba a pocnit în cea de a doua parte a meciului, când handbaliștii Universității Suceava s-au risipit parcă din primele minute și au primit rapid două goluri, diferența de 5 puncte între ei și oaspeți transformându-se în complex. Puțin aer curat pentru suceveni a adus Cristian Bur-suc, în timp ce Chiruț și Țuțu și-au păstrat prestația bună, dar HCM Constanța începea deja să țină hățurile meciului, însă nu din cauză că în teren handbaliștii campioni deveniseră lei. Diferența a făcut-o Rudy Stănescu, un portar de clasă, care ieri la Suceava a apărat tot ce se putea, ducându-și echipa la victorie. Inexplicabilă a fost, în momentele când constănțenii erau pe val mare, decizia antrenorul Petru Ghervan de a-l scoate pe Mitrea și introducerea pe extrema stângă a lui Dospinescu, băiat bun, dar care nimerește poarta destul de rar, și apoi a lui Ga-vriloaia în favoarea lui Brădățan, și el de asemenea băiat bun. Dar de-a dreptul imprevizibilă a fost cea din min. 51, când sucevenii se apropiaseră la două goluri de campioana României, iar antrenorul principal a ales să-l „odihnească” pe Mădălin Țuțu, alt băiat bun, dar cu obișnuința de a marca goluri. Înfrângerea Universității Suceava este una dintre cele 4 înregistrate în turul campionatului Ligii Naționale de handbal. Elevii lui Ghervan și Bibirig au luat bătaie de la Medgidia, Steaua, Reșița, iar ieri de la HCM Constanța, ultima fiind incontestabil cea mai frustrantă pentru ei. Handbaliștii suceveni au terminat însă prima jumătate a competiției pe locul 6, adică locul de pe care, dacă și-l păstrează și în retur, pot pleca să joace într-o cupă europeană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: