Termene largi la executarea platformei ecologice a municipiului Suceava

Primăria va căuta să scurteze din etapele proiectului, actuala groapă trebuind a fi închisă într-un an de zile
Municipalitatea suceveană încearcă „să scurtcircuiteze” din etapele de realizare a viitoarei platforme de depozitare a deșeurilor menajere. Terme-nul pentru închiderea actualei gropi este 31 decembrie 2008, iar până acum, prin hotărâre de guvern, a fost obținută doar o suprafață de 22 ha de teren situată în comuna Moara.
 

Astfel, master-planul trebuie elaborat până în martie 2008, studiile de fezabilitate – până în mai, studiul de impact de mediu – până în iunie, aplicația tehnică – până în august, iar documentația pentru licitația de execuție a depozitului – până în noiembrie 2008. UE va asigura 80% din costurile eligibile ale proiectului, diferența fiind contribuție financiară a autorităților publice locale. Pentru realizarea proiectului, Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile a desemnat consorțiul C&A Consulting und Engineering GmbH, Louis Berger SAS, Poyry Environmet GmbH din Germania. “Am încercat să aducem aceste etape mai aproape și vom face, în continuare, presiuni la Ministerul Mediului, să mă asigur că așa se va întâmpla. De asemenea, voi monitoriza consultantul, să vedem dacă respectă respectivele termene”, a precizat primarul Ion Lungu, adăugând că, în caz contrar, „este posibilă și abordarea altor strategii”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: