Două voturi pentru Romano, dar împotriva românilor

Jurnalistul italian Fabrizzio Gatti a dumirit întreaga Europă de cum stau treburile cu imigranții români. După ce senatul italian a aprobat decretul de expulzare a cetățenilor străini care amenință siguranța publică, a arătat cât valorează o astfel de hotărâre în ochii restului Europei. Dându-se conațional cu noi, fără casă, loc de muncă și acte a umblat timp de 10 zile prin Franța, Germania, Austria și Spania, legitimându-se autorităților cu o decizie de expulzare din țara sa, pe numele unui irakian expulzat „pe bune” din Italia și care figura în baza de date internațională.
 

Daniela BEALE

A revenit acasă și s-a apucat de scris în speranța că autoritățile țării lui își vor da seama dacă nu de neconstituționalitatea deciziei, măcar de inutilitatea ei. Nimeni, de nicăieri din cele patru state, unde a fost controlat de polițiști, nu l-a trimis în România, o dovadă că, dacă restul Europei se teme de cineva, în niciun caz nu se teme de imigranții români. Din contra, nemții i-au arătat „românului” unde poate cerși ca să nu supere pe cineva, în timp ce austriecii, francezii și spaniolii i-au citit decizia, i-au mulțumit și i-au urat drum bun. Nici zvon de expulzare, nici zvon de arestare, nici zvon de îngrijorare. Doar printre italieni, și poate nici printre ei. Hotărârea senatului a fost luată greu, s-a vorbit mult de „rasism”, dar a fost una indusă politic și a câștigat. Dacă decretul nu trecea, primul ministru Romano Prodi ar fi fost nevoit să demisioneze. Așa că antipatia ce s-a întins peste românii care au pus umărul la creșterea PIB pe cap de italian s-a oficializat astfel, dar cu o diferență în rândul senatorilor pro și contra de doar 2 voturi!!!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: