Am constatat direct

Bolnavii Spitalului Județean sunt mulțumiți de mâncarea preparată la „Gloria”

Bolnavii internați în Spitalul Județean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava sunt mulțumiți de mâncarea preparată de Sucursala Suceava de Reprezentare și Protocol (Restaurantul „Gloria”). Unii dintre suferinzi ne-au declarat că mănâncă mai bine la spital decât acasă. “Ne dau cărniță și dimineața sau seara lapte. Sunt bine preparate, chiar și bucatele pentru regim. De multe ori nici acasă nu mănânci așa bine, că faci mâncarea tot pe fugă. Mai fugi afară și dai mâncare la animale, mai faci curat. Astăzi ne-au dat borș cu sfeclă roșie, pulpe de pui la unii, la alții – carne de vită cu spaghetti sau pireu de cartofi”, ne-a spus Niculina Postulache, în vârstă de 52 de ani, din Siminicea.
 

Dl Aurel Crainiciuc, în vârstă de 61 de ani, internat în Secția Chirurgie, în urmă cu două săptămâni, este de părere că mâncarea preparată la Gloria este foarte bună. “Primim mâncare de acasă, dar pot să spun că mâncarea din spital este foarte bună. Știu că este făcută la restaurant, de altfel se și simte o diferență”, ne-a spus bărbatul. Ieri, am vrut să vedem în ce condiții este preparată mâncarea bolnavilor, astfel că am făcut o vizită înainte de ora prânzului în bucătăria restaurantului „Gloria”. Ce-i drept, deși bucătăresele nu termina-seră de preparat prânzul pentru cei 500 de bolnavi internați în cea mai mare unitate spita-licească din județ, în bucătărie era curățenie. Zece bucătărese, echipate cu șorțuri, bo-nete și chiar mănuși mestecau în oalele gigantice aflate pe plită. Bucătăria este utilată, iar personalul, dornic să muncească. “Pentru noi nu este ceva nou ceea ce facem acum. Noi am mai lucrat în sistem de cantină și avem experiență. Nu considerăm că alte restau-rante nu au profesioniști, însă suntem siguri că nu au expe-riență la acest nivel. Echipa noastră este formată din 6 bu-cătari, 2 barmani, 2 ospătari, care sunt foarte pricepuți. Bucătăria noastră întrunește toate condițiile, privind igiena și dotarea. Nu avem probleme cu aprovizionarea. Sperăm doar să fim sănătoși să putem munci, pentru că noi considerăm că facem un bine celor care stau rău cu sănătatea”, ne-a spus Monica Ghivnici, bucătar-șef. După ce prepară mâncarea, cazanele sunt tran-sportate cu un microbuz la Spitalul Județean “Sf. Ioan cel Nou”, unde personalul îl distribuie bolnavilor. Potrivit spuselor contabilului-șef al Sucursalei de Reprezentare și Protocol Suceava, ieri, a fost depusă oferta pentru prepararea mâncării bolnavilor pentru luna decembrie. “Noi am încheiat cu Spitalul Județean un contract pentru o perioadă de 9 zile”, ne-a spus dl Constantin Grigorean. Domnia sa ne-a informat că un bolnav aflat la regim mănâncă, pe zi, în valoare de 10,03 lei, iar un bolnav care nu ține regim consumă zilnic, în spital, hrană în valoare de 10,43 de lei. Personalul din bucătăria spitalului, nepregătit În urmă cu două săptămâni, când au fost făcute ultimele fotografii în cantina spitalului, iar lucrările de modernizare nu fuseseră începute, una dintre bucătărese încerca să strecoare apa dintr-o oală unde a fiert cartofi direct într-un canal. “Gospodina” în cauză nu avea pe cap, potrivit normelor de igienă, nici batic, nici bonetă. În picioare purta o pereche de șlapi, iar șosetele, care cândva fuseseră albe, erau… negre. Poate nu doar infrastructura constituie o problemă în bucătăria Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou”, ci și personalul needucat. Dacă directorul va renova și moderniza bucătăria, iar personalul va continua să nu respecte regulile de igienă, atunci banii de la bugetul statului vor fi investiți în van, iar bucătăria celei mai mari unități spitalicești din județ va continua să fie ea însăși un pericol pentru sănătatea bolnavilor internați.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI