Turism și „ipocrizie“

PD Suceava a protestat în mod public față de ceea ce democrații au catalogat a fi drept „ipocrizie” din partea aleșilor locali suceveni atunci când în Consiliul Local Suceava a fost respins un proiect de hotărâre prin care se propunea punerea în valoare a fostei capitale a Moldovei din punct de vedere turistic.
 

Consilierul local Mona Săndulescu a declarat la ultima conferință de presă că proiectul propus de consilierii PD a fost unul prin care se solicita amplasarea unui „ansamblu decorativ” la toate intrările în municipiul reședință de județ, care să conțină în mod obligatoriu următoarele elemente: „Municipiul Suceava – Capitala Moldovei sec. XIV – XVI. Localitate cu monument istoric înscris în patrimoniul mondial”. Dna Săndulescu a mai spus că la aflarea votului a rămas consternată, mai ales că nu se aștepta ca unii con-silieri să fie atât de „fățarnici”. „Semnalez ipocrizia unor consilieri locali care, formal, se declară în favoarea dezvol-tării turismului în zonă, dar, de fapt, blochează orice inițiativă de promovare a unei bune imagini a orașului”, a spus dna Săndulescu. Ea a mai anunțat că doar 8 consilieri din totalul de 23 au votat propunerea, care nu putea fi „exploatată politic de nimeni”. „Colegii din CL care au votat împotrivă au anulat de fapt importanța a trei secole de istorie a orașului, oraș pe care noi încercăm să-l promovăm”, a insistat dna Săndulescu. Consilierul local democrat susține că în momentul de față CL încalcă și o lege ce datează de câțiva ani, în care se spune ce elemente de identificare trebuie să conțină plăcuțele de la marginea orașelor. Ea susține că va mai pune acest proiect pe odinea de zi a CL, chiar cu riscul de a mai fi respins odată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI