Pedalând… spre vest

A început campania electorală pentru euro-parlamentare. Și ce dacă a început? Replicile oamenilor la auzul veștii sunt pline de apatie. „Deja?”, „Iar?” „Îîîîîî, campanie!”… Sensibilitatea electoratului nu mai poate fi clintită esențial de acțiunile pornite de politicieni… fie pentru ce-or fi ele. „Spectacolele” și maniera partidelor de a demara acțiunea nu au tușe noi sau nu destul de noi pentru ca lumea să-și fixeze atenția pe vreo culoare, siglă sau pe vreun chip cunoscut, iar dacă merge la vot, să pună ștampila pe ele. La Suceava, PLD s-a suit vineri pe biciclete, pornind, figurativ, spre vest. Cei câțiva suceveni aflați în centrul orașului la plecare l-au recunoscut pe senatorul Gheorghe Flutur dând la pedale în frunte, urmat de 27 băieți și fete în portocaliu. În spate, o mașină din care Stolojan și Flutur „strigau” la difuzoare cât de tare e PLD. Și cam atât.
 

Daniela BEALE

Când vin spectacolele cu dresori, trapeziști și clovni, tot așa tare se aude. În urma politicienilor, doar un singur comentariu: „Care vest, amigos?”… Caravana o pornise de fapt spre Gura Humorului. La Bucureștii, „camarazii” de la PNL, la fel portocalii, au dat petrecere pentru electoratul trecător. Le-au oferit oamenilor caltaboși și pălincă, ridiculizând și distanțându-se astfel de fostul liberal Remeș, prins de DNA luând șpagă produsele de mai sus. N-au reușit să comunice nimic pensionarilor ieșiți la plimbare, care le-au păpat caltaboșii, dar le-au refuzat palinca pe motive de… ficat. S-ar cere și concluzia: Ok, cu burta plină spre vest, fie și prin Gura Humorului! Fie și pe bicicletă, fie și în miros de pălincă!… Dar cu oameni ce știu să „pedaleze” și țin și la „băutură”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: