La Poiana Stampei, în pregătire

Festival Internațional al Muntelui

În „Poiana dintre brazi” din satul Căsoi, comuna Poiana Stampei, în apro-piere de hotarul cu județul Bistrița-Năsăud, în ziua de începere a noului an bisericesc, a fost sfințit terenul și s-a ridicat pe un catarg steagul Uniunii Europene. La eveniment – se menționează în „Gazeta de Poiana Stampei” (nr. 23, octombrie 2007) – au participat delegați din 12 țări, membri ai Uniunii Internaționale de Folclor (din Franța, Austria, Germania, Cehia, Spania, Croația, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Italia, Serbia și Cipru).
 

Acțiunea reprezintă începutul pregătirilor pentru organiza-rea, în acel loc, în una din duminicile lunii iulie 2008, a primului Festival Național și Internațional al Muntelui, o continuare a Serbării Câmpenești (întâlnire cu fiii satului), ajunsă anul acesta la a IX-a ediție. Primăria și Căminul Cultural Poiana Stampei sunt ajutate în această mare acțiune culturală de președintele Uniunii Naționale de Folclor din România, dl prof. dr. Dorel Cozma, de dna Emilia Bubulac, realizatoare de programe TV, și speră că vor fi sprijinite și de instituții din județ și din țară, pentru a putea face cunoscute, prin acest mare festival, cântecul, dansul, portul popular și obiceiurile în întreaga lume.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: