Suceava are printre cei mai mulți fermieri din țară

Suceava se poate lăuda ca având cel mai mare număr de fermieri din țară. Lucru cauzat în primul rând de întinderea județului, dar, mai ales, de fragmentarea excesivă a suprafețelor agricole. Potrivit directorului executiv al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, în județul Suceava au fost înscriși în Registrul fermelor 87.000 de potențiali fermieri.
 

Numărul acestora este însă mai mic față de cel de 91.000 estimat prin metode statistice, procentajul de înregistrare fiind de doar 96. Activitatea de înscriere s-a desfășurat în fiecare localitate în parte a județului, implicat fiind personalul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, al Direcției Agricole și pentru Dezvoltare Rurală, al Oficiului Județean pentru Consultanță Agricolă, precum și cel al primăriilor. În baza formularelor primite s-a constituit o bază de date computerizată, care face parte din cea de la nivel de țară. Acesta este accesibilă prin rețeaua națională Intranet, din care pot fi obținute informații referitoare la numărul de fermieri și suprafața deținută de aceștia. Acțiunea a continuat cu identificarea parcelelor în ortofotoplanuri, fiecare fermier primind câte un cod de exploatare individual, blocurile fizic din fotografiile aeriene fiind numerotat. Astfel, la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale s-au făcut liste cu suprafețele incluse în fiecare bloc fizic, corectitudinea declarării acestora din urmă fiind evidențiată prin comparare cu hărțile digitale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: