OJPC, la coafor

În urma unui control de două zile prin saloanele de înfrumusețare, inspectorii au descoperit produse expirate și liste de tarife ținute la „secret”
Inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor au făcut, în zilele de 8 și 9 octombrie, o tură prin saloanele de coafură, frizerie și cosmetică din Suceava, cu scopul de a vedea cum sunt respectate normele specifice privind protecția consumatorilor.
 

Acțiunea de control a scos la iveală faptul că unii lucrători din cadrul acestor servicii foloseau pe capul clienților produse cosmetice cu termenul de valabilitate depășit sau neinscripționat pe flacoane și că în interiorul saloanelor nu erau afișate tarifele practicate, darămite liste cu o tarifele pe operațiuni și faze de lucru. La un salon clienții nu puteau afla nici când și nici cât este deschis, pentru că nu s-a găsit nicăieri afișat programul de funcționare. Inspectorii OJPC au găsit însă personal de serviciu cu foarfeca în buzunar și țigara în gură, fumatul fiind interzis în frizerii, care sunt spații publice. Ca urmare a acestor constatări, au fost aplicate un număr de 20 de sancțiuni, respectiv 11 amenzi contravenționale și 9 avertismente. Reprezentanța locală a Agenției pentru Protecția Consumatorului va sta în continuare cu ochii pe saloanele de înfrumusețare, cu atât mai mult cu cât, foarte curând, noile cerințe europene din aceste servicii vor deveni literă de lege. Pentru implementarea fără dureri de cap a acestora, OJPC, în parteneriat cu Asociația Info-Scut Suceava, va organiza în data de 17 octombrie o acțiune de consiliere a prestatarilor de servicii din domeniile de mai sus, pe problemele din legislația de profil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: