Melc, melc, codobelc…

Pensionarii de la blocul meu veghează cu atenție muncitorii care lucrează, într-unul din șanțuri, la reabilitarea conductei termice care ține de PT Intersecție Mărășești. Vecinii mei scot din când în când capul pe geamul de la bucătărie după care fac, zilnic, darea de seamă: „azi au stat 3 ore pe banca din fața blocului”, „n-au lucrat nimic toată dimineața”, „înjură tot timpul”. De vineri țevile instalației zac în tranșeul din spatele blocului. Luni nu s-a urnit nimic, marți, nimic nou pe… șanțul de vest. Ieri dimineață, scot și eu capul pe fereastră. „O să aibă ăștia căldură când oi veni eu pe jos de la Dorohoi”, îl aud pe unul dintre cei trei muncitori care se uitau dezolați la fântânița arteziană ce țâșnea dintr-una din țevile vechi aflate în cămin.
 

După zece minute, privesc iar: doi au plecat, a mai rămas unu. După ce a încercat să taie țeava țâșnitoare, înjurând de mama focului, preț un minut, acesta s-a așezat pe marginea șanțului: cu o mână și-a aprins o țigară, cu cealaltă ținea mobilul la ureche. Am plecat de-acasă după ce am aruncat o ultime privire: tipul începuse, în sfârșit, să sudeze, cu țigara în gură. De când primarul Lungu a amenințat firmele de construcții implicate că vor plăti penalități dacă nu termină lucrările, în timpul prevăzut, speram că lucrurile vor începe să se miște, doar au stat destul din iulie încoace. Se mișcă, dar cu viteza melcului. Ieri am trecut și prin în zona ce ține de PT Liliacul, lăudată că stă mai bine la… viteză. Liniște, șanțul rămăsese căscat pe mijlocul Aleii Nucului. Un muncitor mai tinerel căra o roabă goală. În timp ce-l depășeam, aud la urechea stângă un refren necunoscut: „Să moară măicuța mea, măi!”. Stai, nene – îmi venea să-i zic – că știu și eu un cântecel: „melc, melc, codobelc…”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: