Protejarea patrimoniului național

“…închise în muzee sau în sala tradițiilor stau mărturiile despre transformările vertiginoase ale veacului: vestigii alegorice, scene de viață, chipuri de eroi, machete, arme, unelte, ziare, fotografii, un drapel, o uniformă, o carte… – toate întregesc IMAGINEA VEACULUI…”
 

Sub aceste auspicii, Direcția Generală Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Internelor și Reformei Administrative, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Suceava organizează, începând de ieri și până astăzi, la sediul Complexului Muzeal Bucovina Suceava și la Casa de Cultură a Inspectoratului Poliției de Frontieră Suceava, convocarea anuală a șefilor de muzee, centre culturale și a responsabililor cu amenajarea sălilor de tradiții din M.I.R.A., manifestare la care participă 20 ofițeri specialiști din structurile centrale și teritoriale. Sala de conferințe a Muzeului de Științele Naturii Suceava a găzduit ieri primele prezentări și dezbateri, de un deosebit interes, susținute de către reprezentații ministerului, cât și de cei ai instituțiilor locale. Printre alții, au susținut lucrări comisar-șef Marian Nencescu, șef Compartiment Tradiții-Educație din cadrul Direcției Generale Informare și Relații Publice a M.I.R.A., directorul Complexului Muzeal Bucovina, Constantin Emil Ursu, comisar-șef doctor Ștefan Mitroi, șef Serviciu Comunicare Publică și Relații Internaționale din cadrul Academiei de Poliție „Al. Ioan Cuza”. Participanții la convocare au avut bucuria de a purta „un dialog cultural” cu graficianul sucevean Mihai Pînzaru-PIM. Ziua s-a încheiat în acordurile unui concert simfonic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: