În legătură cu cererea de clasare a Spitalului vechi

ASP solicită Direcției de Cultură să se pronunțe oficial

Directorul executiv interimar al ASP Suceava, dr. Odette Nicolae, ne-a informat, ieri, printr-un comunicat, că a solicitat conducerii Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național să-și precizeze în cel mai scurt timp poziția oficială în legătură cu procedura de clasare a clădirilor Spitalului vechi, începută de Complexul Muzeal Bucovina.
 

Conducerea Complexului Muzeal a înaintat Direcției pentru Cultură documentația pentru clasarea clădirilor în care funcționează Spitalul vechi de la Suceava, astfel că, până la efectuarea acesteia, ele vor avea regimul monumentelor istorice și nu vor putea fi demolate, așa cum se intenționează, pentru a se construi pe acel teren noul spital de urgență. Dr. Nicolae a declarat că DCCPCN „a avizat favorabil”, în luna aprilie, documentația PUD pentru viitorul spital județean de urgență depusă de ASP Suceava și nu vede de ce acum instituția ar avea altă poziție. „Personal, cunoscând și respectând competența profesională și managerială a dlui director Aurel Buzincu, mă îndoiesc, în acest moment, la mai puțin de 6 luni de la emiterea acelui aviz favorabil, că va răspunde în alt mod solicitării directorului CMB”. Nu am reușit să-l contactăm telefonic, ieri, pe dl Buzincu pentru a afla o opinie față de această situație. Directorul CMB Emil Constantin Ursu ne-a precizat ieri că dl Buzincu „a dat drumul la procedura de clasare”, documentația urmând a fi înaintată Comisiei monumentelor istorice, care va decide. Dl Ursu susține că dl Buzincu a precizat că documentația pentru spitalul nou n-ar fi trecut pe la Direcție. Directoarea ASP mai spune în comunicat că „soluția aleasă pentru locația viitorului spital județean de urgență nu este una dintre cele mai fericite cu putință” și că se putea găsi un alt amplasament, în urmă cu un an. „Acum nu mai există cale de întoarcere și trebuie să alegem din două rele pe cea mai mică. Răul cel mare ar fi acela ca județul Suceava să piardă acest proiect și rog colegii medici, care încă se străduiesc să îl obstrucționeze, să încerce să își orienteze eforturile către asigurarea unei calități corespunzătoare a actului medical, pentru care au toate abilitățile profesionale și manageriale necesare, și să privească ceva mai departe decât în propria «pătrățică»”, a conchis dr. Nicolae.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI