Șcheia

Primarul Vasile Andriciuc – amendat cu 150 milioane de lei vechi de către comisarii de mediu

Primarul de la Șcheia, Vasile Andriciuc, a fost sancționat de comisarii de mediu suceveni pe motiv de neasigurare a stării corespunzătoare de salubritate în comuna pe care o păstorește. În urma controlului efectuat, lucrătorii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu au constat depozitarea necorespunzătoare, în zone nepermise, a diferitor deșeuri.
 

De asemenea, s-a evidențiat că nu au fost luate măsurile necesare de salubrizare a suprafețelor de teren afectate de depozitele necontrolate de gunoi. Potrivit comisarului-șef Constantin Harasim, acest fapt contravine prevederilor legale în vigoare, autoritățile administrației având obligația de a acționa pentru protecția și refacerea mediului. În conformitate cu Legea privind regimul deșeurilor, edilul-șef șcheian a fost amendat cu 15.000 RON (150 milioane de lei vechi). „Actele normative în vigoare prevede obligativitatea autorităților administrației publice locale de a asigura colectarea selectivă, transportul, valorificarea și eliminarea finală a deșeurilor, cea a identificării spațiilor necesare pentru colectarea selectivă a deșeurilor, precum și dotarea acestora cu containere specifice fiecărui tip de deșeu”, a precizat Constantin Harasim.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI