La eliberarea pașapoartelor, permiselor de conducere și cazierelor judiciare

Acces rapid

Prefectul Orest Onofrei a declarat că, în perioada imediat următoare, vor fi puse în practică, în regim de urgență, o serie de măsuri necesare asigurării accesului rapid la servicii publice din domenii prioritare, precum eliberarea pașapoartelor, permiselor de conducere, certificatelor, numerelor de înmatriculare și cazierelor judiciare.
 

În scopul eficientizării activității serviciilor publice menționate, în sediile în care acestea își desfășoară activitatea vor fi înființate birouri, în sistem de ghișeu, la care se vor putea plăti atât taxele de eliberare a documentelor amintite, dar și cumpăra timbrele fiscale necesare. Dl Onofrei consideră că, astfel, contribuabilii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la sediile mai multor instituții. Încasarea taxelor va fi făcută de către casieri ai trezoreriei, care vor fi detașați la aceste puncte de lucru și cărora urmează să le fie asigurate condiții de lucru potrivite. În acest sens, noile amenajări vor fi dotate cu tehnică de calcul și comunicații pentru conectarea la serverul trezoreriei statului. Temporar, până când sistemele tehnice vor deveni operaționale, încasarea taxelor va fi efectuată manual, pe bază de chitanțe de impozite, taxe și contribuții, care vor fi înregistrate zilnic în baza de date a serverului trezoreriei. Demer-sul este urmare a memorandumului cu tema „Măsuri necesare pentru îmbunătățirea activității serviciilor publice”, aprobat în ședința Guvernului României din data de 9 mai. Prefectul Onofrei precizează că se va implica personal în identificarea și amenajarea rapidă a unor spații de lucru adecvate. „Înființarea acestor ghișee în sediile serviciilor publice comunitare respective ar putea reprezenta o etapă intermediară înființării ghișeului județean unic, cu atribuții în eliberarea permiselor, certificatelor de înmatriculare, pașapoartelor, cărților de identitate și a certificatelor de cazier judiciar”, a relevat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: