Concursul „Lira de Aur” – prima ediție internațională

Și-au anunțat participarea 63 de elevi din România, Republica Moldova, Austria și Italia
Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” se va deschide festiv vineri, 1 iunie, la ora 10, în Sala Mică a Casei Culturii Suceava, gala laureaților fiind programată duminică, 3 iunie, ora 10, în Sala Auditorium a Liceului de Artă „Ciprian Porumbescu” . Este prima ediție ieșită de sub „tutela” ministerului de resort, fiind organizată de Asociația Culturală „Lira de Aur”, Liceul de Artă și IȘJ Suceava, și susținută financiar de comunitatea locală – Primăria Suceava, Consiliul Județean, Prefectura – și de sponsori.
 

Potrivit unui comunicat trimis redacției de organizatori, la concurs vor participa 63 de concurenți din școli și licee din țară, dar și din Austria, Republica Moldova, Italia. Suceava, respectiv Liceul de Artă, va fi reprezentată de 9 elevi: Laur Hreniuc, clasa VII-a, pian, Bianca Sumănariu, clasa a III-a, vi-oară, Ioana Mădălina Simionel, clasa a III-a, vioară, Ciprian Mihail Reuț, clasa a IV-a, vioară, Lucian Mirel Iacob, clasa a V-a, violoncel, Eugen Tobeș, clasa VII-a, chitară, Dănuța Costache, clasa a V-a, flaut, Emilian Clipa, clasa a V-a, clarinet, Irina Bogdan, clasa VIII-a, clarinet. Concursul se va desfășura secțiunile pian, coarde, suflători, percuție și instrumente populare, iar aprecierea interpreților va fi realizată de un juriu internațional, alcătuit din personalități ale lumii muzicale, profesori de la facultățile de muzică din București, Iași, Cluj, Viena, Freiburg (Germania) și Pescara (Italia). Asociația Culturală „Lira de Aur” a fost înființată chiar în luna mai a acestui an de către un grup de inițiativă din care fac parte inspectorii școlari generali ai I.Ș.J. Suceava, inspectori școlari, directori și cadre didactice de la Liceul de Artă „Ciprian Porumbescu” , având ca principal obiectiv sprijinirea tinerelor talente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: