În legătură cu mutarea Secției Boli infecțioase în internatul Liceului de Informatică

„Nu voi fi de acord niciodată cu acest lucru“

a declarat ieri Petru Carcalete
Referitor la mutarea Secției Boli infecțioase de la Spitalul Județean Suceava în cădirea internatului CN de Informatică „Spiru Haret” Suceava, inspectorul general al IȘJ Petru Carcalete a declarat ieri că „eu, personal, nu voi fi de acord niciodată cu acest lucru”. „Pentru a se întâmpla așa ceva trebuie să se facă o cerere către CA al IȘJ și, dacă va fi aprobată, va fi înaintată ministerului, pentru a fi discutată în compartimentul de specialitate, care va da un verdict final.
 

Eu nu cred că în CA al IȘJ va fi aprobată vreodată o astfel de cerere, din două motive majore: lipsa de spațiu cu care Liceul de Informatică se confruntă și în acest moment și amestecarea elevilor cu bolnavii contagioși. Nu cred că e o măsură benefică. Cred că liceul va avea de suferit dacă se va întâmpla așa ceva, deoarece cred că niciun părinte nu își dorește să ajungă copilul lui în preajma unei astfel de secții”. Reamintim că ASP Suceava a solicitat CL Suceava, în administrarea căruia se află clădirea menționată, preluarea ei pentru mutarea secției respective, care urmează a fi demolată în vederea construirii noului spital județean de urgență. Dl Carcalete spune că primăria nu poate închiria sau da în folosință clădirea decât cu aprobarea IȘJ și a ministerului de resort. Șeful IȘJ Suceava a precizat că, în momentul de față, clădirea aparține MECT, în patrimoniul căruia a trecut în 1990. În altă ordine de idei, dl Petru Carcalete s-a plâns de „moștenirea destul de grea” în ce privește spațiile de învățământ, menționând faptul că în mai toate internatele liceelor din municipiu sunt cazate persoane din afară, care nu au locuință, în timp ce elevi și studenți „nu au loc de cazare”. „Așa le-am moștenit, dar nu știu dacă acest lucru s-a întâmplat legal sau nu. Am primit adresă de la ASP, în urmă cu o lună și jumătate, în care ni se atrage atenția că este ilegală cazarea acestor oameni din punct de vedere a sănătății publice”, a afirmat șeful IȘJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI