Certitudine

Birouri parlamentare liberale la Sevilla și Torino

Liberalii suceveni au început demersurile pentru deschiderea unui birou al parlamentarilor PNL de Suceava la Sevilla, a anunțat, ieri, președintele PNL Suceava, dl Ion Lungu. Domnia sa a declarat că deputatul PNL, Mihai Sandu Capră, a identificat un spațiu la Sevilla unde va fi deschis primul biroul din străinătate al parlamentarilor liberali suceveni. „Am trecut de la faza de vorbe la fapte”, a spus dl Lungu, care a arătat că, după inaugurarea biroului din Sevilla, liberalii suceveni vor deschide un biroul asemănător în Italia. El a subliniat că liberalii suceveni doresc să sprijine astfel locuitorii județului care se află la muncă în străinătate. „La noi nu e vorba de imagine, ci de realitate”, a spus președintele PNL Suceava, care a arătat că peste 25 la sută din populația județului, majoritatea persoane tinere, se află la muncă în țări ale UE.
 

„Vrem cu adevărat să venim în ajutorul lor și nu să exploatăm politic o asemenea acțiune. La noi este o chestiune reală, este o necesitate pe plan județean”, a spus Ion Lungu. Conducerea PNL Suceava a stabilit, în urmă cu o săptămână, la Vatra Dornei, să deschidă și să finanțeze un birou al parlamentarilor liberali din județ în Spania, la Sevilla, zonă în care se află la muncă foarte mulți suceveni și ulterior, un birou asemănător la Torino, în Italia. Președintele PNL Suceava a arătat că la acest birou vor fi preluate probleme ce pot fi soluționate de autoritățile române pentru românii care locuiesc și muncesc în zonă, dar poate, totodată, să fie și o interfață cu autoritățile spaniole. El a mai spus că, în același timp, parlamentarii liberali suceveni vor face întâlniri zonale cu familii ale căror membri se află la muncă în străinătate pentru a identifica problemele cu care acestea se confruntă. Costurile pentru susținerea acestui birou din Spania vor fi suportate de toți parlamentarii liberali suceveni care se vor deplasa, periodic, în zonă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI