În cazul medicului Nistor de la Vadu Moldovei

Șefii ASP au opinii diferite

“Acuzațiile lui sunt lipsite de substanță atâta timp cât el nu respectă legea”, a declarat joi directorul adjunct la ASP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, referitor la cazul medicului Mircea Nistor de la Vadu Moldovei. Reamintim că medicul a fost evacuat forțat de primărie din spațiul pe care-l ocupa ca locuință de serviciu, în incinta dispensarului, întrucât Consiliul Local a decis concesionarea spațiului acelei locuințe pentru un cabinet stomatologic. Medicul Nistor a dat în judecată CL pentru evacuare, și a câștigat recursul, dar cu toate astea a fost evacuat din spațiu, în timp ce nu era acolo, iar lucrurile sale mutate în sala de tratament. „După mine lucrurile au luat o turnură gravă: doctorul Nistor nu putea da primăria în judecată neavând contract pe acel spațiu. Eu nu știu cum a câștigat el recursul.
 

Acum două luni a venit la mine să ceară un sfat, mi-a spus că se judecă cu Primăria. I-am spus că dacă n-are contract cu Primăria pentru spa-țiul respectiv n-are nici o șan-să. Acea clădire e dispensar și dacă ei doresc să facă un cabinet în spațiul respectiv, atunci eu sunt de acord. Din punctul meu de vedere nu mă interesează locuința de ser-viciu, ci cabinetul, care să asi-gure asistența medicală de ser-viciu. Nu i-am cerut decât să respecte legea”. Dr. Nistor funcționează la dispensarul din Vadu Moldo-vei din 1998 și tot de atunci a locuit acolo, într-un spațiu amenajat, cu bani de la Banca Mondială, de dr. Camelia Po-rof, de asemenea medic de familie în localitate. Pe atunci clădirea dispensarului, îm-preună cu secția exterioară de spital, aflată în curtea acestuia, se afla în proprietatea spita-lului fălticenean, dar acum es-te în cea a primăriei. În prezent, la Vadu Moldo-vei, situația din dispensar stă pe butoiul de pulbere. Săptă-mâna trecută, dr. Porof și medicul stomatolog Veronica Patrolea au sesizat ASP că medicul Nistor a instalat „abuziv” un lacăt cu cifru la panoul electric și că întrerupe în mod „repetat” energia e-lectrică. Directorul adjunct Lăzăreanu s-a deplasat la fața locului, a chemat un electrician care a constatat că „erau mai multe fire rupte, iar siguranțele goale pe dină-untru”. Dr. Lăzăreanu ne-a spus că a dispus ca numai un reprezentant al primăriei să aibă cheia de la panou, ca să nu mai fie probleme. În vizita făcută la Vadu Moldovei, el a observat că ușile de la cabi-netele celorlalți medici aveau urme de cuțit, iar doctorițele l-au acuzat tot pe dr. Nistor de acest lucru. „Eu i-am reco-mandat dr. Nistor un consult psihiatric, pentru că am văzut că nu se leagă niște lucruri. Când trei oameni spun un lu-cru și el spune altceva, în-seamnă că e o problemă”. Dr. Lăzăreanu ne-a mai informat că Parchetul s-a sesizat ca urmare a articolului „Boală grea la dispensarul uman din Vadu Moldovei”, apărut în zia-rul nostru de miercuri, și a de-marat o anchetă acolo. Față de această situație, de-și ne-a precizat că nu o cunoaș-te în amănunt, directorul ASP Suceava, dr. Alexandru Paziuc ne-a declarat, tot joi: „Consider că nu-i normal să-l dea afară, e o locație făcută de Banca Mondială, iar legea spune să se concesioneze numai spațiile medicale, ori acolo nu e spațiu medical. Să rămână în proprietatea primăriei, dar spațiul trebuie să fie folosit pentru locuință de serviciu, indiferent că pe beneficiar îl cheamă x sau y”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: