Flagrant de dare de mită la Liteni

Practic, fapta inculpatului, de la care a pornit cea de a doua infracțiune a sa, s-a consumat în ziua de 18 august. Atunci, Petrică Tudorel B., de 37 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat pe raza orașului Liteni, de către agentul de poliție Marcel Avieriței, conducând un autoturism, în timp ce se afla în stare de ebrietate. Al-coolemie – 1,20 la mie, adică mult peste limita de la care fapta devine infracțiune. Conștient că a greșit rău de tot și că pentru o asemenea „ispravă” legea prevede o condamnare de până la 5 ani închisoare, cel în cauză a încercat în repetate rânduri să o dea… „la pace” cu polițistul. Astfel, pe parcursul cercetărilor și a întocmirii dosarului penal, Petrică i-a propus agentului de poliție să primească diferite sume în lei și chiar valută pentru a-i rezolva în mod favorabil cazul.
 

Văzând cât de mult insistă, omul legii nu s-a lăsat corupt, ci a sesizat Serviciul Teritorial Anticorupție Suceava despre cele întâmplate. În urma denunțului, ofițerii de aici au anunțat procurorul competent și s-au luat măsuri de organizare a flagrantului. Astfel, luni după amiază, pe la ora 17, în timp ce Petrică-Tudorel se afla într-un birou al Poliției Liteni și a încercat să-i ofere agentului 15 milioane de lei (ROL) și 100 de euro, ofițerii Biroului anticorupție pentru județul Suceava și procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au realizat flagrantul și au procedat la efectuarea actelor procedurale pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Cercetările sunt continuate de către procuror cu învinuitul în stare de libertate. Astfel s-a ales cel în cauză cu două infracțiuni: conducerea unui autovehicul pe drumuirile publice de către o persoană aflată în stare de ebrietate și, mai grav, dare de mită.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI