Groapa de deșeuri menajere municipale

Un adevărat dezastru

Comisariatul județean al Gărzii de Mediu Suceava a efectuat un control la Test Prima, firma care administrează rampa de deșeuri a municipiului reședință. Responsabilii instituției spun că societatea nu are autorizație de mediu și că groapa de gunoi trebuie închisă până la finele anului 2008. „Test Prima este un operator numit de Primărie. Municipalitatea trebuia să organizeze licitație pentru atribuirea acestei activități, dar a încredințat direct gestionarea rampei către această societate”, a subliniat comisarul-șef, Gavril Grămadă. Test Prima a înaintat către Agenția pentru Protecția Mediului documentația pentru închiderea platformei, cu programul de conformare aferent, urmând a primi un răspuns din partea acestei instituții.
 

„În timpul verificărilor, comisarii au depistat 7 locuri în care deșeurile ardeau necontrolat, lucru interzis de lege. De asemenea, s-a evidențiat că nu s-a realizat nici o lucrare de captare a scurgerilor lichide, acestea poluând râul Suceava”, a mai precizat dl Grămadă. Test Prima a fost doar avertizată, instituindu-se, însă, obligativitatea obținerii autorizației de mediu, prevenirii aprinderii deșeurilor, asigurării pazei etc. Costurile de închidere a gropii de gunoi sunt evaluate la circa 20 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: