Frâna defectă a trimis în râpă autoutilitara răsturnată la Cacica

În furgonul de persoane se aflau 20 de muncitori ce erau transportați de la muncă la locul de cazare > În accident au murit doi bărbați, iar un tânăr de 25 de ani a fost grav rănit > Procurorii fac cercetări și sub aspectul producerii unui accident de muncă
Autoutilitara cu furgon ce s-a răsturnat joi seară lângă Cacica a ajuns în râpă din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare. În jurul orei 17, mașina, care se deplasa pe DN 2E, a intrat într-o curbă foarte periculoasă la stânga, dar n-a mai apucat să treacă de ea. Din motivul deja menționat, șoferul, Mihai T., de 52 de ani, a pierdut controlul direcției de mers, mașina a ieșit de pe carosabil și s-a rostogolit în râpa de pe marginea drumului. Din cei 20 de muncitori aflați în furgon, doar 11 au scăpat cu răni ușoare ce nu au necesitat internarea. Doi bărbați, Nicolae M., de 51 de ani, din Bogați – Argeș, și Victor A., din Gavanești – Olt, au murit pe loc. Ion B., de 25 de ani, din Alinpești – Gorj a fost grav rănit și a fost nevoie de echipa de descarcerare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a fi scos dintre fiarele mașinii. Alți câțiva muncitori au avut nevoie de intervenții de urgență, pre-zentând diferite leziuni și traumatisme.
 

Autoutilitara cu furgon aparținea SC Prospecțiuni Geologice București și transporta joi seară muncitorii de la punctul de muncă spre locul de cazare. Nu se cunoaște încă dacă forma adaptată pentru persoane a mașinii era omologată de RAR, procurorii din Gura Humorului implicând în cercetări și inspectorii de muncă, fiind vorba, așadar, și de un posibil accident de muncă.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: