Pentru Bucovina

Conexiune aeriană cu Occidentul

Consilierii județeni au înțeles cu toții că o șansa a Sucevei este dezvoltarea aeroportului > PSD, PNL, PD, PRM și PC au votat împreună o hotărâre care ar putea schimba „fața” turismului în județ
Consiliul Județean Suceava a aprobat, ieri, în unanimitate, un Acord cu compania de transport aviatic Carpatair România, care urmează să opereze, zilnic, din 28 martie, de pe Aeroportul Suceava, curse spre 15 destinații externe. Consilierii județeni suceveni au apreciat, în cadrul ședinței, necesitatea atragerii de companii pe Aeroportul Suceava, care să efectueze curse interne și externe și au avizat unele facilități pentru ca firma Carpatair să presteze curse aeriene din Suceava spre diverse destinații din Italia, Germania, Spania, Marea Britanie și Ucraina. Consilierul județean Vasile Ilie – PSD a explicat că, prin acest Acord, cetățenii județului Suceava vor avea acces rapid spre vestul Europei, arătând că nu se întrevede, într-o perspectivă de timp apropiată, dezvoltarea căilor de transport rutiere și feroviare din Bucovina spre Occident. „Singura noastră șansă, în prezent, o reprezintă dezvoltarea Aeroportului Suceava”, a spus dl Ilie.
 

El a adăugat că operarea de curse externe zilnice de pe acest aeroport va permite „o dezvoltare accelerată” a zonei, va crea o șansă pentru dezvoltarea turismului și va pune în valoare Centrul Economic și de Afaceri Bucovina, situat în apropierea aeroportului. Consilierul județean liberal Marius Vătavu a spus, la rândul său, că și grupul consilierilor PNL sprijină această inițiativă, de acordare de facilități companiei aeriene menționate pentru operarea de curse externe de pe aeroportul sucevean. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gavril Mîrza, a evidențiat necesitatea ca județul Suceava să aibă un aeroport funcțional, cu operări interne și externe, care să satisfacă nevoile și solicitările populației, dar și pentru atragerea de investitori puternici pentru dezvoltarea economică a zonei. Consilierii județeni au votat, în unanimitate, încheierea unui contract cu compania Carpatair, care prevede efectuarea, din 28 martie, de curse zilnice din Suceava spre 15 destinații externe, nouă dintre ele în Italia (Milano, Torino, Verona, Bologna, Florența, Ancona, Roma, Napoli, Veneția), trei în Germania (München, Stuttgart, Düsseldorf) și câte una în Spania (Barcelona), Marea Britanie (Londra) și Ucraina (Lvov). Acordul de operare va fi încheiat pe o perioadă de 33 de luni și prevede scutirea de taxe aeroportuare și handling pe o durată de trei luni, cu ajustarea anuală a tarifelor, în funcție de evoluția indicelui prețurilor pentru servicii. CJ Suceava va mai suporta, din bugetul propriu, o sumă anuală de până la 500 de milioane de lei pentru acoperirea unor cheltuieli materiale și de personal ale RA Aeroportul Suceava, unitate aflată în subordinea sa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: