Excelența Sa, Vasyli Boeciko, consulul general al Ucrainei

Și-a încheiat misiunea diplomatică la Suceava

La sediul Uniunii Ucrainenilor din România, Ținutul Bucovina (UUR) oficialitățile sucevene și-au luat rămas bun de la Excelența Sa, consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boeciko, care după patru ani și-a încheiat misiunea diplomatică în județul nostru. La întrunire au luat parte Stela Acatrinei, vice-președinte al Consiliului Județean, Eugen Uricec, vicepreședinte al Consiliului Județean, viceprimarul municipiului reședință de județ Angela Zarojanu, directorul Complexului Muzeal Bucovina Emil Ursu, șeful Direcției pentru Cultură Culte și Patrimoniu Național Cultural, lector univ. dr. Aurel Buzincu. Nu au lipsit, de asemenea, primarul orașului Rădăuți, Mihai Frunză, și primarul orașului Siret, Vasile Tablan, precum și președintele asociației Juventus, Cornel Grosaru. „Propun să ținem un moment de reculegere pentru Ștefan Tcaciuc…”, a spus Ioan Bodnar președintele UUR Suceava, de altfel și gazda întregii manifestări.
 

A luat cuvântul, apoi, dna Stela Acatrinei, care a mărturisit că atât consulul, cât și frumoasa lui soție Nadia sunt oameni „cu sufletul mare”. După ce gheața a fost spartă, rând pe rând, cei prezenți au cuvântat, încercând astfel să-i mulțumească consulului pentru ceea ce a clădit la Suceava. În cele din urmă a luat cuvântul și Vasyli Boeciko, care și-a ținut cu greu în frâu emoțiile. „Mă bucur dacă am făcut ceva pentru relațiile dintre România și Ucraina. Suntem acum o țară liberă și încercăm să intrăm în marea familie europeană. Desigur că nu aș fi reușit să fac mare lucru la Suceava fără sprijinul soției mele, căreia îi mulțumesc”, a spus consulul general al Ucrainei la Suceava. Excelența Sa a făcut, de asemenea, referire la orașele din județul nostru care s-au înfrățit cu entități administrative ale Ucrainei. Sufletele în încăpere s-a calmat după ce Nadia Boeciko a început să cânte un colind în limba ucraineană. Așadar, la sediul UUR Suceava, a treia seară de Crăciun s-a dovedit a fi plină de sur-prize. Pentru invitații speciali ai serii, tenorul Ovidiu Ursan și Ovidiu Donisa au inter-pretat colinde în limba română.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: