„Țara Dornelor“

Un produs turistic complex

Numeroși agenți economici din turism din zona Vatra Dornei au participat, sâmbătă și duminică, la primul Târg de Turism „Țara Dornelor”, unde a fost prezentată oferta în domeniu a arealului reprezentat. Primarul municipiului Vatra Dornei, dl Constantin Huțanu, a declarat că, prin această manifestare, organizatorii și-au propus să înceapă promovarea produsului turistic „Țara Dornelor” – Bucovina, care oferă toată gama de oportunități turistice. Participanții la această acțiune, agenți economici din turism, au convenit să se sprijine reciproc în ceea ce privește promovarea turismului de toate tipurile din zonă. Reprezentantul SC Dorna Turism SA, dl Daniel Pasat, a arătat că, dacă până în urmă cu câțiva ani, Vatra Dornei era considerată numai o stațiune balneară, acum gama de posibilități de recreere este mult mai complexă, chiar completă.
 

Astfel, pe lângă turismul balnear, Țara Dornelor oferă noi oportunități de turism, cum ar fi turismul de recreere, turism religios, sporturi de iarnă/vară, sporturi extreme, dar, la fel de bine, zona este acum căutată și pentru turismul de afaceri și simpozioane. De remarcat este că a fost reorientat și modul în care se realizează turismul balnear; în urma investițiilor, baza de tratament aparținând societății Dorna Turism SA a devenit multi-funcțională. Astfel, în afară de tratamentul clasic, doritorii pot beneficia de tratament de relaxare, de wellness. „Turistul sosit în Vatra Dornei nu mai vine doar să facă tratament, ci vine să se simtă bine”, a subliniat dl Pasat, care a arătat că în Țara Dornelor „este sezon non-stop”. La rân-dul său, reprezentantul regional al Autorității Naționale pentru Turism, dl Constantin Aurelian Albuț, a subliniat importanța acestei acțiuni care a reunit numeroși agenți economici în domeniu, dar și zeci de agenții de turism care și-au exprimat interesul de a vinde pachete turistice în Țara Dornelor. „Este foarte important că o zonă vrea să se promoveze în integralitatea ei, ca un produs turistic unitar și complet”, a spus dl Albuț. Primarul municipiului Vatra Dornei a arătat că zona va fi promovată și de municipalitate prin organizarea unor acțiuni de anvergură care să atragă turiști. Domnia sa a subliniat că, în această iarnă, la Vatra Dornei, se va lansa un nou concept de agrementare turistică, „Serbările iernii”, pentru crearea unui ambient de sărbătoare pe toată perioa-da sezonului alb. Astfel, va fi instalată o scenă unde, până la organizarea „Serbărilor zăpezii” – cea mai importantă manifestare de gen din județul Suceava – vor fi susținute, în fiecare weekend, concerte, ceea ce va anima, pe tot parcur-sul iernii, municipiul-stațiune. Primarul a mai subliniat că una dintre atracții pentru turiști trebuie să fie și calitatea produselor gastronomice din zonă, arătând că Dorna este renumită pentru apele minerale, dar și recunoscută ca „Țara laptelui ales”. Dl Huțanu a evidențiat că pentru promovarea turismului în Țara Dornelor și în județul Suceava este importantă și colaborarea cu celelalte stațiuni turistice de interes național, Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, dar și cu autoritățile județene, cu care trebuie stabilită o strategie de promovare a produsului tu-ristic „Bucovina”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI