Mănăstirea Probota, la Centrul UNESCO din Paris

O expoziție cu fotografii consacrate restaurării Mănăstirii Probota a avut loc, în aceste zile, la sediul UNESCO din Paris. Expoziția a fost des-chisă vreme de o săp-tămână (7-14 noiem-brie), fiind organizată de Ministerul Culturii și Cultelor. La vernisaj – la care au participat numeroase personalități – au vorbit despre însemnătatea evenimentului și despre mănăstirea din județul Suceava Koïchiro Matsuura, directorul general al UNESCO, și Andrei Magheru, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Paris, delegat permanent al României la UNESCO.
 

Fotografiile expuse au fost alese pentru a ilustra, anunță MCC, “rezultatele concrete ale campaniei de restaurare a Bisericii Sf. Nicolae de la Mănăstirea Probota, ca urmare a colaborării dintre UNESCO, guvernul român și guvernul japonez”. Reamintim, Mănăstirea Probota face parte din Lista de patrimoniu mondial încă din anul 1993.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: