Pensia, o cale mai lungă…

Banca “pensionarilor” a fost ieri luată cu asalt de sute de bătrâni nemulțumiți că și-au petrecut ore în șir la ghișeele băncii fără să-și primească pensiile. Temperaturi ridicate, oboseală, stres și lacrimi, astfel poate fi descrisă atmosfera din Banc Post. Obosiți și umiliți, oamenii au acuzat conducerea băncii că nu respectă prevederile contractului pe care l-a încheiat cu Casa de Pensii și că vor să obțină beneficii pe spinarea lor. “În contract scrie clar că pe data de 10 se începe distribuirea pensiilor astăzi sun-tem în 13 și ne spun ba că nu au venit banii, ba că se dau, dar mai târziu. Suntem bătrâni și bolnavi, avem nevoie de banii pentru care am muncit o viață”, ne-a declarat Ioana Nazarie, una dintre pensionare. Femeia a mai precizat că și-a petrecut la coadă aproximativ patru ore, timp în care conducerea băncii nu a binevoit să discute cu ei.
 

Cozile de la BancPost

“Stăm parcă la cerșit. Se comportă foarte urât cu noi. Se plâng că nu au personal, iar cei pe care-i au uită că și noi suntem oameni”, a mai spus pensionara. Pe de altă parte. V.B. ne-a declarat că directorul băncii a încercat să le explice că banii nu sunt veniți încă. “Dacă sunt conștienți că nu pot face față cererilor, de ce dețin monopolul? Eu cred că banii sunt veniți, însă vor să obțină câteva zile de dobândă de pe urma lor”, ne-a spus „lămurit” V.B. Povești sau nu, spusele pensionarilor sunt demne de luat în seamă deoarece în fiecare lună se confruntă cu aceeași problemă. “Nu este ușor pentru noi. Unui bărbat i s-a făcut rău și aproape că a leșinat. A fost scos pe brațe afară și nu de personalul băncii, ci tot de noi. Ei știu doar să țipe la noi că trebuie să facem liniște. În fiecare lună, aceeași problemă. Avem și noi o vârstă…”, ne-a spus, lăcrimând, Maria N. Am încercat să luăm legătura cu conducerea băncii, însă directorul ne-a sugerat să cerem o poziție oficială directorului de comunicări de la București, cu care însă nu am reușit să discutăm. Totuși, am aflat că luna aceasta întârzierea pensiilor se datorează trezoreriei, care nu a virat banii și că, în contractul pe care banca l-a încheiat cu Casa de Pensii, este stipulat faptul că pensiile se eliberează începând cu data de 14, și nu 10 așa cum cred pensionarii. Care ne-au vizitat și la redacție, cerându-ne sprijin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: