Suceava – 5,3 miliarde

Credite cu dobândă avantajoasă pentru IMM

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă acordă, din bugetul asigu-rărilor pentru șomaj, între-prinderilor mici și mijlocii, unităților cooperatiste, aso-ciațiilor familiale și persoa-nelor fizice care desfășoară în mod independent activități economice, credite cu dobân-dă avantajoasă. Pot beneficia de împrumuturi și șomerii, și persoanele în vârstă de maximum 30 de ani, care au pentru prima dată statut de stu-dent și care urmează studiile la cursuri de zi. Aceasta, nu-mai dacă înființează unități de genul celor amintite. Dobânda este de 50% din dobânda de referință a BNR.
 

Județul Su-ceava beneficiază de reduceri cu 25 la sută a acesteia, grație unei rate a inflației mai ridi-cate. Creditele se dau pentru finanțarea stocurilor de mate-rii prime, materiale, obiecte de inventar și a altor necesități privind activitatea curentă; finanțarea cheltuielilor de ca-pital, respectiv pentru utilaje, echipamente, instalații de lucru, construcții speciale, construcții, amenajări și dotări, mijloace de transport. Ponderea creditului acordat poate fi de cel mult 75% din valoarea investiției, diferența reprezentând aportul propriu al solicitantului. Valoarea cre-ditului se stabilește în raport cu numărul locurilor de mun-că nou create. Suma alocată pentru fiecare loc de muncă nou creat este de 100 milioane lei vechi, fără însă ca ea să de-pășească, per total, 10 mili-arde lei vechi. Creditul de ca-pital poate fi rambursat în trei ani, iar cel de finanțare se restituie într-un an. Jumătate din fericiții posesori ai unor noi contracte de muncă indi-viduale trebuie musai să fie șomeri. Beneficiarul este con-strâns să mențină salariații pe o durată de cel puțin 3 ani de la data încadrării. Nerespec-tarea obligației atrage după sine aplicarea unei penalități egale cu mărimea creditului acordat pentru fiecare loc de muncă creat și neocupat. Su-ceava primește pentru dezvol-tarea de activități economice rentabile 5,3 miliarde lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: