În „cazul Dârja – Șcheia”

Prefectul are suspiciuni în privința instanțelor sucevene

Anunțul a fost făcut ieri de prefectul Orest Onofrei, care consideră că nu poate avea loc un „proces echitabil” la instanțele sucevene, unii magistrați având interese funciare în această comună. Decizia Prefecturii intervine după ce Tribunalul Suceava a respins, luni, contestația înaintată de prefect față de destituirea dlui Dârja. Prefectul a afirmat, într-o conferință de presă, că hotărârea de demitere a dlui Dârja a fost nelegală, pentru că „nu a fost respectată o minimă procedură legală”. Potrivit legislației administrației publice locale, demiterea unui vicepri-mar se face în condițiile în care acesta a încălcat legea și a adus prejudicii unității administrative în care își desfășoară activitatea; totodată, s-a precizat, hotărârea CL Șcheia de demitere a viceprimarului este ilegală pentru că, fără a exista o cercetare prealabilă, consilierii s-au substituit unei instanțe, stabilind că viceprimarul este vinovat.
 

Orest Onofrei

Drept care, Prefectura va înainta recurs față de decizia Tribunalului Suceava și, în același timp, va cere strămutarea procesului, „pentru că nu e nici o garanție că instanțele din Suceava pot să dea o decizie corectă”. „Când mulți procurori, judecători, polițiști și instituții ale statului au interese funciare în comuna Șcheia, consider că există suspiciunea că, în acest caz, nu poate fi un proces echitabil”, a spus dl Onofrei. După cum a mai informat ziarul „Crai nou” zece consilieri locali ai NL, PD, PUR și PSD, din totalul de 15 ai CL Șcheia, comună limitrofă municipiului Suceava, au votat, în luna februarie, la inițiativa unor consilieri ai PNL, demiterea din funcția de viceprimar a lui Octavian Dârja (PNL), arătând că acesta vine „băut” la serviciu, a fo-losit beneficiari ai venitului minim garantat în interes personal și are o atitudine neco-respunzătoare în ședințele de Consiliu Local. Hotărârea CL Șcheia a fost atacată de Prefectură, iar Tribunalul Suceava a respins contestația, menținând decizia consilierilor. Tensiunile dintre Consiliul Local al comunei Șcheia și conducerea Primăriei au intervenit la începutul anului 2005, după ce primarul și viceprimarul comunei au anunțat că fac demersuri pentru stabilirea legalității în ceea ce privește tranzacțiile cu terenuri efectuate din anul 1997, de când, prin diferite schimburi de terenuri, în comună a fost construit un cartier de vile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: