Regăsire pe sticlă

Nu sunt “fan” al “Duminicii în familie”, nici al prezentatoarei, căreia îi recunosc însă frumusețea și dezinvoltura; dar știind că duminică se transmite direct din Gura Humorului, oraș devenit în week-end capitală a umorului și culturii, mi-a dat ghes un anume sentiment și m-am oprit mai îndelung pe postul respectiv. Voiam să regăsesc, chiar și pe sticlă, locurile deosebite în care fusesem de multe ori și, mai ales, pe unii oameni, cam aceiași, de ani de zile, care nu obosesc să facă din orașul lor o oază de cultură, în pofida austerității financiare de care se tot agață alții.
 

Și uite-așa, am revăzut spațiul cu neîntrecută frumusețe geografică și pe oamenii locurilor: primarul Marius Ursaciuc, la fel de “popular” ca pe vremea când n-avea funcție și era sufletul Grupului de umor Az-Best, pe vicele Alexandru Balău, căruia funcția în opoziție nu i-a luat “cheful” de a fi părtaș la viața urbei, pe distinsa directoare a muzeului humorean, Vera Romaniuc, cea care a deschis întotdeauna, spre publicul larg, porțile instituției, pe dl Marius Vasiliu, patronul Terra Design, ne-lipsit…sponsor și prieten sufletesc al tuturor manifestărilor. Am revăzut și oficialitățile județului, de data asta într-o postură mai puțin “scorțoasă”, încadrați perfect, fără nici un fel de artificiu, în atmosfera jovială, de familie. Cred că a fost cea mai bună emisiune realizată în aer liber vreodată, pentru că și-au dat concursul două “ingrediente” imbatabile: sucevenii și locurile lor… Acestea m-au determinat să reiau în gând spusele prefectului Onofrei, că ar trebui să renunțăm la statutul de zonă defavorizată, să ne luăm soarta în dinți, să ne apucăm cel puțin de turism și să cucerim Europa. Duminică m-am convins: o putem face oricând, fiindcă avem din plin cu ce și de ce.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: