Dispensarul de la Izvoarele Sucevei

Închis, pentru că arăta „ca în evul mediu”

DSP a suspendat, ieri, activitatea dispensarului medical de la Izvoarele Sucevei, unde funcționează dr. Călin Fudulache, pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare, a informat, în cursul aceleași zile, șeful DSP Suceava, dr. Cristian Irimie. Săptămâna trecută, directorul adjunct la DSP Suceava, dr. Ale-xandru Lăzăreanu, s-a deplasat la Izvoarele Sucevei, constatând că dispensarul „arată ca în evul me-diu” și că funcționează în condiții „execrabile”. În plus, medicul nu se afla la serviciu, ulterior justificându-se că era plecat după materiale.
 

De altfel, primarul localității a reclamat atunci reprezentantului DSP că medicul lipsește frecvent de la serviciu. Ulterior, directorul DSP, dr. Cristian Irimie, a solicitat inspectorului de la Laboratorul de Sănătate Publică din Câmpulung să verifice, la fața locului, modul în care sunt respectate normele sanitare la dispensarul menționat. S-a constatat că acesta funcționează în condiții igienico-sanitare „necorespunzătoare”: pa-vimentul din cabinetul medical și sala de tratament era degradat, la fel ușile și ferestrele, pereții erau coșcoviți, cu tencuiala căzută pe alocuri în sala de tratamente, mobilier învechit, iar trusa de urgență nu era „corespunzătoare baremului”. Ca urmare, activitatea a fost suspendată până la remedierea deficiențelor. „Redeschiderea dispensarului se va face când vom constata că s-au făcut reparații acolo. Până atunci, bolnavii vor fi îndrumați către dis-pensarul din Moldova Sulița, sau către Centrul de permanență din Breaza”, a precizat dr. Irimie. Dr. Fudulache a mai primit o sancțiune de la DSP: i s-a retras avizul de a lucra la centrul de permanență din Breaza, începând cu 1 mai, întrucât „lumea a reclamat că nu e de găsit acolo”, informează dr. Lăzăreanu. Dispensarul de la Izvoarele Sucevei a fost doar temporar acreditat de CJAS, deoarece nu are autorizație sanitară de funcționare. DSP a permis, totuși, până ieri, funcționarea ca-binetului de acolo, fiindcă „nu e moral să lași oamenii fără asistență medicală”, spune dr. Alexandru Lăzăreanu. Precizăm că Izvoarele Sucevei este o comună cu peste 2300 locuitori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: