La Gala absolvenţilor promoţiei 2020-2024

Patru ani de liceu au fost celebraţi la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi

Salonul Grandiflora a găzduit joi, 6 iunie, un eveniment festiv deosebit: Gala Absolvenţilor Promoţiei 2020-2024 a Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi.

Începând cu ora 12:00, o nouă generaţie de absolvenţi, promoţia ciclului liceal 2020-2024 de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, a marcat în mod festiv momentul despărţirii de instituţia de învăţământ în care, vreme de patru ani, a reuşit să dobândească valoroase cunoştinţe, totodată şi-a format competenţe şi aptitudini atât de necesare unui parcurs personal şi profesional reuşit. Alături de frumoşii adolescenţi au fost prezenţi la manifestare părinţii, fraţii, surorile, prietenii, împreună cu profesorii, dascălii şi mentorii lor, atmosfera de înaltă ţinută academică având ca numitor comun bucuria, nostalgia, speranţele şi emoţiile ce însoţesc în mod firesc un astfel de eveniment. Moderată într-o manieră impecabilă de doamna profesoară Popovici Angelica, activitatea s-a constituit dintr-o succesiune de momente articulate în mod inspirat, înglobând pe lângă premierea celor merituoşi, discursuri, mărturisiri şi evocări emoţionante, dar şi imagini menite a marca în mod solemn trecerea celor patru ani ai vieţii de licean.

Veritabili mentori şi îndrumători pentru cele şapte clase de absolvenţi, doamnele şi domnii diriginţi Lăzărescu Antoneta (XII A), Bumbu Otilia (XII B), Epatov Maria (XII C), Ichim Constantin (XII D), Anton Elena (XII E), Ciobara Alexandru (XII F) şi Popovici Angelica (XII G) au primit aplauze binemeritate din partea celor prezenţi. Cei mai merituoşi elevi ai generaţiei şi-au văzut eforturile răsplătite, fiind premiaţi de echipa managerială, formată din prof. dr. Puiu Adrian şi prof.dr. Lăzărescu Luminiţa, împreună cu reprezentantul companiei Egger, doamna Chifan Alina, care a acordat, în baza unui parteneriat, premii şi menţiuni speciale. Un moment deosebit, încărcat de o sensibilitate aparte, din care nu a lipsit recunoştinţa şi gratitudinea, a fost discursul din partea părinţilor adresat absolvenţilor şi cadrelor didactice de către domnul Costache Manuel. Au fost trecute în revistă de către doamna director adjunct Lăzărescu Luminiţa rezultatele de excepţie înregistrate de elevii generaţiei la olimpiade, concursuri şi competiţii. Domnul director al instituţiei a evidenţiat performanţa şefilor de promoţie, elevii Cîrciu Tiberiu Theodor (XII A), Tablan Alexia (XII C), Costache Manuela, Moroşan Ioana şi Pătrăuceanu Bianca (XII E), totodată i-a felicitat pe cei care, prin efortul lor remarcabil la învăţătură, au intrat în posesia premiilor „I.G. Sbiera” şi „Ion Nistor”. Cei cinci şefi de promoţie au adresat audienţei discursuri frumoase, pătrunse de emoţii sincere, plăcute aduceri aminte şi speranţe. Pe scenă au urcat, în aplauzele publicului, elevele Solovăstru Georgiana (XI C) şi Gheorghiu Bianca (XI F), care au primit din partea şefilor de promoţie cheia generaţiei, eleve ce şi-au asumat în mod simbolic responsabilitatea nobilă a păstrării performanţei la nivelul impus de tradiţie. Manifestarea s-a încheiat cu proiecţia filmului generaţiei, o succesiune de imagini frumoase din anii de liceu, de amintiri neuitate şi tot atâtea pretexte pentru absolvenţi de a-şi împărtăşi printre lacrimi experienţele minunate pe care le-au traversat de-a lungul anilor de liceu.

Momentul de sărbătoare intitulat „Gala Absolvenţilor la Hurmuzachi” rămâne în memoria celor prezenţi ca un reper valoros al recunoaşterii performanţei la CNEH, totodată ca un punct culminant al străduinţelor depuse de membrii unei comunităţi educaţionale formate din elevi, profesori şi părinţi, cu scopul comun de a contribui la dezvoltarea etosului unei instituţii de învăţământ cu un prestigiu binemeritat şi recunoscut. Succes, dragi absolvenţi la sesiunea examenului de bacalaureat care se apropie, la admiterea în instituţiile de învăţământ pe care le veţi alege, dar mai ales succes şi reuşite admirabile la examenul numit viaţă! (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI