Volodimir Zelenski:

Deciziile occidentale privind ajutorul militar pentru Ucraina sunt prea lente

Aliaţilor occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu exclusiv acordat la Kiev, transmite Reuters.

Zelenski a descris livrarea ajutorului, în special a sistemelor de apărare aeriană precum sistemele Patriot pe care Ucraina se bazează foarte mult în războiul său cu Rusia, ca fiind „un mare pas înainte, dar înainte de asta, doi paşi înapoi”. „Fiecare decizie la care ajungem noi, apoi mai târziu toată lumea împreună, este întârziată cu aproximativ un an”, a spus el.

Remarcile sale dure vin într-un moment periculos pentru forţele ucrainene, care sunt depăşite numeric şi ca înzestrare de armata Moscovei.

Zelenski a sugerat modalităţi prin care aliaţii ar putea ajuta mai direct, inclusiv prin doborârea rachetelor ruseşti deasupra teritoriului ucrainean în anumite circumstanţe. „Ruşii folosesc 300 de avioane pe teritoriul Ucrainei”, a spus el. „Avem nevoie de cel puţin 120, 130 de avioane pentru a rezista pe cer”, a adăugat el, referindu-se la avioanele F-16 proiectate de SUA, dintre care speră că unele vor fi folosite în curând în luptă.

 

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI