Atac masiv asupra infrastructurii energetice din Ucraina

Un atac aerian rusesc asupra Ucrainei a avariat mai multe instalaţii din infrastructura energetică din întreaga ţară, au declarat ieri oficiali ucraineni, citaţi de Reuters.

„Un alt atac masiv asupra industriei noastre energetice”, a scris ministrul ucrainean al Energiei, German Galushchenko, pe Telegram.

Au fost vizate instalaţiile de generare şi transmitere a energiei electrice din regiunile Poltava, Kirovohrad, Zaporojie, Lviv, Ivano-Frankivsk şi Vinnytsia, a adăugat el.

Operatorul reţelei naţionale ucrainene Ukrenergo a anunţat pe Telegram că echipamentele de la una dintre instalaţiile sale din centrul Ucrainei au fost avariate, fără a oferi mai multe detalii.

În regiunea Poltava, o instalaţie de infrastructură energetică a fost lovită de un atac cu drone, declanşând un incendiu, a scris guvernatorul regiunii Filip Pronin, pe Telegram. Potrivit informaţiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime.

Guvernatorii regiunilor Vinnytsia şi Zaporojie au anunţat că au fost avariate instalaţii de infrastructură civilă critică, fără a oferi detalii suplimentare.

Toate rachetele care vizau Kievul au fost distruse, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare a oraşului, pe Telegram.

Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI