Volodimir Zelenski susţine că presupusul plan de pace al lui Trump este „primitiv”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că presupusul plan al lui Doland Trump privind finalul războiului din Ucraina este „primitiv”. Planul propune ca Ucraina să renunţe la o serie de teritorii. Totuşi, Trump spune că propunerea nu-i aparţine şi vorbeşte despre „ştiri false”.

Potrivit unor informaţii apărute în presa internaţională, Donald Trump ar fi spus în cadrul unor discuţii private că va pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore dacă va ajunge din nou la Casa Albă. În acest scenariu, ucrainenii ar trebui să renunţe la o serie de teritorii ceea ce nu i-ar deranja pe locuitori, potrivit Washington Post. Totuşi, consilierul lui Trump a negat informaţiile pe care le-a numit „ştiri false”.

În replică, Volodimir Zelenski a spus că presupusul plan de pace al lui Trump este „primitiv”, anunţă Sky News. „Dacă înţelegerea şi ideea este pur şi simplu de a oferi teritoriile noastre, atunci este foarte primitiv”, a spus Zelenski, în timpul unui interviu pentru Bild.

Preşedintele ucrainean a mai spus că este dispus să asculte ideile lui Trump pentru a pune capăt războiului dacă are „argumente puternice”. „Nu avem nevoie de o idee fantastică, ci de una reală. Este vorba despre vieţi, nu putem face glume şi nu ne putem asuma riscuri”, a adăugat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a dezvăluit că Trump a fost invitat în Ucraina, într-o vizită publică sau privată, pentru a vedea situaţia cu ochii săi.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI