Avertisment public către ACET, să desfunde gurile de canalizare din municipiul Suceava

> Viceprimarul Lucian Harşovschi a transmis că, dacă firma nu desfundă canalizările, „vom scrie amenzi”

Lucian Harşovschi, viceprimar al Sucevei, a transmis un mesaj public către operatorul de apă ACET, anunţând că, dacă nu există colaborare şi nu se vor remedia toate problemele existente cu gurile de canal, se vor aplica amenzi.

„Cum plouă puţin, cum avem probleme cu canalizarea” a spus viceprimarul, după o inspecţie în teren.

El spune că a constatat că în zona mai multor guri de canalizare apa pluvială nu se scurge.

Aflăm că viceprimarul a găsit în timpul inspecţiei şi o echipă de lucrători care acţiona în zona staţiei TPL de la Sala Sporturilor şi trăgea apa de ploaie acumulată. Întrebaţi dacă pe lângă această acţiune se desfundă şi canalizarea, lucrătorii au spus că sarcina lor este doar de a trage apa acumulată şi că nu ştiu cine se ocupă de decolmatare.

Ni s-a transmis că viceprimarul l-a contactat pe managerul ACET SA căruia i-a transmis că din 19 februarie a fost notificat să desfunde gurile de canalizare de pe axul principal, dar că nu a făcut nimic în acest sens.

Lucian Harşovschi a spus că ACET trebuie să acţioneze în tot oraşul şi să desfunde canalizările.

El a menţionat că din 19 februarie a notificat şi totodată amendat ACET SA pentru că nu a desfundat canalizările.

„Dacă nu desfundă canalizările din municipiul Suceava, vom scrie amenzi, pentru că aşa este normal. E important să avem o colaborare, iar cei care conduc acum ACET să înţeleagă că trebuie să se implice pentru că sunt plătiţi din banii publici. Nu e normal ca, după ce un ax a fost refăcut total, apa să stea la toate canalele şi să nu se scurgă. Acea apă erodează asfaltul şi se creează din nou gropi” a declarat viceprimarul.

Lucian Harşovschi a subliniat că „trebuie făcută schimbarea şi trebuie să se implice şi cei de la ACET”, pentru ca sucevenii să nu mai sufere, menţionând că a vorbit „foarte dur” cu cei de la ACET. „Dacă vor înţelege, bine, dacă nu, vom scrie amenzi până când se vor apuca de treabă”, a precizat Lucian Harşovschi. (N.B.)

Un comentariu

  1. ACET platit din bani publici e amendat de primaria care functioneaza pe bani publici.
    Pana la urma publicul cu buletin de Suceava plateste tot si mai trebuie sa cumpere si cisme de cauciuc sa poata circula in urbe. Nu?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI