Firma care trebuia să realizeze proiectul tehnic pentru reabilitarea parcului Şipote a intrat în insolvenţă

> Pentru un milion de lei şi termen de predare de 3 luni, câştigătorul licitaţiei este tot o firmă bucureşteană

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunţat că a fost finalizată o a doua licitaţie pentru întocmirea proiectului tehnic aferent proiectului „Zona Agrement Parcul Şipote”. Aceasta după ce firma care realizase studiul de fezabilitate a intrat în insolvenţă şi nu a mai apucat să parcurgă şi etapa proiectării tehnice.

„Noi am avut licitată realizarea documentaţiei, a studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic. Din păcate, firma din Bucureşti care a venit foarte bine la început, cu foarte mulţi specialişti, a intrat în insolvenţă. Nu a putut să meargă mai departe şi nu a întocmit proiectul tehnic. Ca atare, a predat doar studiul de fezabilitate şi a trebuit să facem o altă licitaţie, doar pentru proiectul tehnic” a precizat şeful executivului local. Astfel, pentru un milion de lei şi un termen de predare de 3 luni, câştigătorul noii licitaţii este firma Terra Design Studio Bucureşti, cea care realizează documentaţia aferentă viitoarei zone de agrement pădurea Zamca. „Este o firmă cu profesionişti, cu arhitecţi, cu urbanişti, cu oameni din domeniul mediului. Măsura pe «zona verde», Prioritatea 3, în care intră parcul Şipote şi pădurea Zamca, încă nu este lansată, dar sper ca, într-o perioadă cât mai scurtă de timp, să putem întocmi proiectul tehnic” a declarat Ion Lungu.

În august 2022, Aria Studio Bucureşti, fostul proiectant, a prezentat Primăriei Suceava conceptul de funcţionare a viitoarei zone de relaxare din centrul Sucevei. Acesta includea obiecte tip smart; echipamente fitness; orăşelul copiilor; amfiteatru în aer liber; tiroliană pentru copii; amenajare „pumptrack”; echipamente de joacă interactive-muzicale; materiale de protecţie la sol; lift în plan înclinat; podeţ suspendat de legătură pietonală pentru traseul cultural-religios; turn de observaţie păsări; marcaje pentru zonele de acces şi circulaţie, pavajele aferente; reţele tehnico-edilitare.

Lungu apreciază „seriozitatea echipei de consultanţă, care a adus la discuţii specialişti arhitecţi, experţi în diferite domenii”, cum ar fi cei în amenajări peisagistice; sistematizare rutieră, căi acces; amenajări hidrologice, respectiv regularizare de cursuri de apă etc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI